Μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις προωθεί η κυβέρνηση

Τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15%, με ταυτόχρονη κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι αφ’ ενός μεν θα μειωθεί η επιβάρυνση των επιχειρήσεων, αφ’ ετέρου δε θα απλοποιηθεί το φορολογικό σύστημα.

Σημαντικές αλλαγές σχεδιάζονται και για τα φυσικά πρόσωπα τα οποία από το 2012 θα έχουν μικρότερες εκπτώσεις φόρου, καθώς οι φοροαπαλλαγές θα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα μειώσει το κόστος που έχει ο προϋπολογισμός από τις φοροαπαλλαγές κατά 50%, δηλαδή στα 4 δισ. ευρώ από 8 δισ. ευρώ που ανέρχονται σήμερα.

Οι κινήσεις αυτές αποτυπώνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης στη συνέχιση της ίδιας φορολογικής πολιτικής που ακολουθείται την τελευταία 20ετία και είναι ευνοϊκή προς τα νομικά πρόσωπα φτάνοντας στο σημείο, αν συνυπολογίσουμε τους άμεσους και έμμεσους φόρους, οι μισθωτοί να συμμετέχουν με περισσότερο από 80% στα κρατικά έσοδα και οι επιχειρήσεις με λιγότερο από 20%. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση “κλείνει το μάτι” στην Νέα Δημοκρατία η οποία έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ της φοροελάφρυνσης των επιχειρήσεων πράγμα που αποτελεί όπως όλα δείχνουν πεδίο συναίνεσης των δύο μεγάλων κομμάτων.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στην Ελλάδα η Χίλαρυ Κλίντον

“Ως εντολοδόχος της κυβέρνησης συμπεριφέρεται” ο Γ. Καμίνης