Μαχαίρι στην κοινωνική μέριμνα

Την συγχώνευση 91 μονάδων κοινωνικής μέριμνας σε 22 ανακοίνωσε ο ΓΓ Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος με τις υφιστάμενες δομές να λειτουργούν από εδώ και στο εξής ως παραρτήματα με εξειδικευμένο αντικείμενο. Σύμφωνα με τον κ. Κατριβάνο οι υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης των υπό συγχώνευση μονάδων κοινωνικής φροντίδας θα ενσωματωθούν στον νέο φορέα. Ως στόχος αναδεικνύεται η «επίτευξη οικονομίας, η μείωση της γραφειοκρατίας, η διεκπεραίωση όμοιων εργασιών με ταχύτερες διαδικασίες, η καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού και των πόρων, αλλά και η παροχή καλύτερων υπηρεσιών».

Συγκεκριμένα:

72 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) για άτομα με αναπηρία ενοποιούνται σε 13, μέσω ενός ενιαίου οργανισμού, ο οποίος θα εκδοθεί με Προεδρικό Διάταγμα («Σύσταση Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»).

19 ΝΠΔΔ για την προστασία του παιδιού συγχωνεύονται σε 9 μέσω ενός ενιαίου οργανισμού, ο οποίος θα εκδοθεί με Προεδρικό Διάταγμα («Σύσταση Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού και Οικογένειας»).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απλά Μαθήματα Πολιτικής (και) Οικονομίας

Έχτισαν την είσοδο της ΕΥΑΘ