Κλιμάκωση των αγώνων με 48ωρη απεργία προτείνει η Αυτόνομη Παρέμβαση

“Η κυβέρνηση δεν έχει την κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση να ψηφίσει το νέο μνημόνιο και να συνεχίσει τη δέσμευση της χώρας στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκφράζει η τρόικα” δήλωσε η Αυτόνομη Παρέμβαση στη σημερινή συνεδρίαση της ΓΣΕΕ και πρότεινε να κηρυχτεί 48ωρη απεργία το τριήμερο που θα ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο στη Βουλή.

Η Αυτόνομη παρέμβαση κάλεσε  όλους τους βουλευτές που αντιλαμβάνονται που οδηγείται η κοινωνία και η χώρα να καταψηφίσουν το νέο μνημόνιο και να στηρίξουν την ανάγκη για αμφισβήτηση και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με δίκαιο τρόπο προς όφελος των εργαζομένων και μη πληρωμή ενός μεγάλου μέρους ως παράνομου και επαχθούς. Πρότεινε επίσης στην ΓΣΕΕ να καλέσει όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να συμμετέχουν καθημερινά στις πλατείες  “Έτσι μπορούμε να δώσουμε τον τόνο για να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα προωθηθεί μια νέα πολιτική, που θα απαντά στα αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων για να φέρει πιο κοντά τη μεγάλη νίκη”. υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση. Επιπλέον πρότεινε στις 21/6 απεργιακή κινητοποίηση όλων των ΔΕΚΟ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με πολύμορφες δράσεις όπως καταλήψεις χώρων Διοίκησης, εκδηλώσεις ανοιχτές σε χώρους εργασίας και ενημέρωση για τον ρόλο και την κοινωνική, οικονομική ακόμη και εθνική διάσταση αυτών των επιχειρήσεων. Συγκρότηση ενός ενιαίου κέντρου συντονισμού των συνδικάτων των ΔΕΚΟ και προσπάθεια δημιουργίας ενός πλατύτερου κινήματος για την υπεράσπισή τους.

Τέλος το τριήμερο που θα συζητιέται και ψηφίζεται το νέο μνημόνιο στη Βουλή να προκηρύξει η ΓΣΕΕ 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, περικύκλωση της Βουλής με στόχο να μην ψηφιστεί το μνημόνιο.

 

 

        

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αιχμάλωτο όσων είναι γαντζωμένοι στην εξουσία χαρακτήρισε τον Παπανδρέου ο Σαμαράς

Σε ρόλο Γκοτζαμάνη ο Σηφουνάκης