in , , , ,

Κλίμα ξεσηκωμού ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, απηύθυναν τα Εργατικά Σωματεία με τις παρεμβάσεις τους πρωί και απόγευμα του Σαββάτου 15 Μαΐου στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου που προγραμματίζουν την Τρίτη 18/5 στις 7 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Το πρωί με μαζικές εξορμήσεις στο Ε’ Διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου με Μπότσαρη και στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, αλλά και με μαζική εξόρμηση πικετοφορία στην Τούμπα που ξεκίνησε από το Πολιτιστικό Κέντρο, μετέφεραν το κάλεσμα οργάνωσης της πάλης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα.

Το απόγευμα οι παρεμβάσεις συνεχίστηκαν με μαζικές πικετοφορίες σε Εύοσμο και Καλαμαριά. Εργαζόμενοι, μέλη των σωματείων, συγκεντρώθηκαν δυτικά στην πλατεία Ευόσμου και Ανατολικά στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και πραγματοποίησαν ενημέρωση του λαού της περιοχής με ανακοινώσεις από την ντουντούκα και μοιράζοντας έντυπο υλικό.

Στη συνέχεια με πανό και συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – δεν είναι για παζάρια και για διάλογο» και «Σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά, τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά», διαδήλωσαν στις γειτονιές.

Κάλεσαν τον λαό να καταδικάσει τα σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ να καταργήσουν το 8ωρο, να επιβάλουν 10ωρη δουλειά, με απλήρωτες υπερωρίες, να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία σε δεκάδες κλάδους και να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία.

Τέλος το πρωί του Σαββάτου, δεκάδες άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποίησαν μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια ενάντια στο επερχόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Σήμερα, Κυριακή 16/5, στις 6 μ.μ., προγραμματίζεται παρέμβαση στην παραλία, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Με πληροφορίες από 902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λιμενεργάτες στο Λιβόρνο αρνήθηκαν να φορτώσουν πλοίο με όπλα για το Ισραήλ

Αυτοκινητοπομπή στη Δυτική Θεσσαλονίκη ενάντια στη «βιομηχανία των απορριμμάτων»