in ,

Κλίμα αστυνομοκρατίας: Απαγόρευση των συγκεντρώσεων για αύριο, 6 Δεκέμβρη

Κλίμα αστυνομοκρατίας: Απαγόρευση των συγκεντρώσεων για αύριο, 6 Δεκέμβρη

Σε νέα απαγόρευση των συγκεντρώσεων για τέσσερα και περισσότερα άτομα προχώρησε για ακόμη μια φορά η Αστυνομία, αυτή τη φορά από τις 5:00 το πρωί έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου 2020.

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ επικαλείται τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού για να εφαρμόσει αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση είχε εκδοθεί τις ημέρες της επετείου του Πολυτεχνείου, απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από μεγάλο μέρος της κοινωνίας, καθώς σχεδόν και από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τις ημέρες της 17ης Νοεμβρίου το κίνημα και οι πολίτες τήρησαν τις αποστάσεις διαδηλώνοντας στους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Αυτοί που έσπασαν τα μέτρα και προκάλεσαν συνωστισμό και καταστολή ήταν τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοϊδη….

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΛΑΣ:

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Δείτε ολόκληρη την Απόφαση εδώ».

Καταγγελία του Γ. Θαλάσση

Την ίδια ώρα ο πρώην γυμνασιάρχης του Αλ. Γρηγορόπουλου, Γιώργος Θαλάσσης, καταγγέλλει τον αποκλεισμό της πρόσβασης των πολιτών στο μνημείο της δολοφονίας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Θαλάσση:

«Κύριε Χρυσοχοΐδη,

Οργανώσατε σχέδιο αποκλεισμού των δρόμων γύρω από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Και όλα αυτά τα κάνετε, για να μας προστατέψετε, για να προστατέψετε εμένα, που ανήκω σε ευπαθή ομάδα.

Πράγματα ανήκω σε ευπαθή, σε πολύ ευπαθή ομάδα, με τη σημασία που δίνετε εσείς. Αλλά ανήκω και σε μια άλλη πολύ  ευπαθή ομάδα με τη σημασία του ευ πάσχω, αλλά και του ευ πράττω, σημασίες που εσείς αγνοείτε. Ευ πάσχω και ευ πράττω, κύριε Χρυσοχοΐδη, γιατί νοιάζομαι όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για τους συνανθρώπους μου και όλη την κοινωνία, για τους νεκρούς κάθε μέρα, για τους άρρωστους, για το νοσηλευτικό προσωπικό, για τα παιδιά που είναι κλεισμένα στο σπίτι, για τους άνεργους και τους σκληρά εργαζόμενους, για όλους εκείνους για τους οποίους δεν προβλέπεται κρεβάτι στον 9ο όροφο του Ευαγγελισμού, ούτε C 130.

Εγώ ανήκω σε ευπαθή ομάδα, δεν φωτογραφίζομαι ημίγυμνος, για να επιδεικνύω τα κάλλη μου, ούτε είμαι κομψός, ούτε ντύνομαι κομψά. Ένας γέρος είμαι, που νοιάζεται για τους γύρω του. Βλέπετε, εγώ δεν φορώ άμφια, δεν είμαι ο πρωθυπουργός, για να βγάζω ομαδικές φωτογραφίες χωρίς μάσκα, δεν είμαι κανένας περιφερειάρχης, για να συγχρωτίζομαι με άλλους ανθρώπους και να τους αγγίζω, ενώ είμαι θετικός στον ιό. Τίποτε από όλα αυτά. Ένας γέρος δάσκαλος είμαι που πενθεί για τη δολοφονία του μαθητή του, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ένας γέρος δάσκαλος είμαι που δεν βγαίνει από το σπίτι του, παρά μόνο για να πάει με μάσκα στο γειτονικό φαρμακείο και την Κυριακή θα πάει στο μνημείο του Αλέξανδρου.

Είπε ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος (και ο άλλος…) ότι μπορούμε να πάμε για περίπατο στην Πάρνηθα, γιατί είναι στην Αττική. Στην Αράχωβα δεν μπορούμε να πάμε, γιατί είναι εκτός Αττικής, αλλά μπορούμε να πάμε στην οδό Αραχώβης και να κατηφορίσουμε. Στο Μεσολόγγι δεν μπορούμε να πάμε, αλλά μπορούμε να περπατήσουμε στην οδό Μεσολογγίου.

Αλλά εσείς δεν είστε διατεθειμένος να μας το επιτρέψετε. Όχι για να μας προστατέψετε, αλλά γιατί φοβάστε. Φοβάστε την 6η Δεκεμβρίου και θέλετε να την εξαφανίσετε από το ημερολόγιο. Φοβάστε γιατί δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, φοβάστε γιατί η αστυνομική αυθαιρεσία μεγαλώνει συνεχώς. Φοβάστε γιατί ήδη έχουν υπογράψει 2000 άνθρωποι και υπογράφουν συνεχώς. Φοβάστε, γιατί ούτε ευ πάσχετε, ούτε ευ πράττετε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η αστυνομία επιτέθηκε με χημικά σε συγκέντρωση για τον Αλ. Γρηγορόπουλο στο Σύνταγμα

Γ. Θαλάσσης: Ο Αλέξανδρος δεν θα πεθάνει ποτέ, γι’ αυτό φοβούνται