in ,

Κατάληψη του εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου Λοιμωδών με αίτημα το άμεσο άνοιγμά του

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησε σήμερα το Κοινωνικό Ιατρείο  Αλληλεγγύης μαζί με συλλογικότητες και οργανώσεις της πόλης διεκδικώντας το άνοιγμα του νοσοκομείου Λοιμωδών. Η κινητοποίηση έγινε μπροστά  στην είσοδο του νοσοκομείου που είναι ένα από τα 17 δημόσια νοσοκομεία που έκλεισαν από το 2011 και μετά, και εδώ και 8 χρόνια παραμένει κλειστό παρόλο που παραχωρήθηκε από το Ιταλικό κράτος στο Ελληνικό δημόσιο με το συμβολικό μίσθωμα των 74 ευρώ και τον όρο να λειτουργεί πάντα ως δομή υγείας.

Μάλιστα  με νέα ανακοίνωση του το ΚΙΑ  καλεί τους κατοίκους, τις συλλογικότητες, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην κατάληψη του κτιρίου του νοσοκομείου που αποφασίστηκε στη συνέλευση που έγινε έξω από το κτίριο ενώ στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση στο ίδιο μέρος.

«Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καλεί τους κατοίκους, τις συλλογικότητες, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην κατάληψη του κτιρίου του νοσοκομείου Λοιμωδών.

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 6 η ώρα το απόγευμα !»

Να υπενθυμίσουμε πως με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης από τον περασμένο Νοέμβριο, υγειονομικοί, πολίτες, και συλλογικότητες της πόλης κινητοποιούνται με διάφορους τρόπους, ενώ φορείς όπως το Εργατικό Κέντρο και οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Νεάπολης –Συκεών έχουν τοποθετηθεί με αποφάσεις, ζητώντας την επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Λοιμωδών» το οποίο, ειδικά την εποχή που η δημόσια υγεία βάλλεται από ένα λοιμώδες νόσημα, θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμη ειδική γνώση και κλίνες στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανακουφίζοντας τα νοσοκομεία τα οποία κυρίως την τελευταία διετία έχουν ξεπεράσει τα όρια τους.

«Είναι φανερό πια σε όλους και όλες πως καθοριστικός παράγοντας για την πορεία και την έκβαση της πανδημίας σε κάθε χώρα είναι η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας», τονίζει το Κοινωνικό Ιατρείο στο κάλεσμά του αναφερόμενο στα αμείλικτα στατιστικά σχετικά με τις νοσηλείες στις ΜΕΘ και τους θανάτους από επιπλοκές του κορονοϊού.

Το ΚΙΑ κάνει, επίσης, λόγο για υποκρισία εκ μέρους της κυβέρνησης με αφορμή δηλώσεις του πρωθυπουργού πως η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να ανακατασκευάσει το βομβαρδισμένο μαιευτήριο της Μαριούπολης ως μια έμπρακτη στήριξη στην Ουκρανία, «Προσπαθεί δηλαδή  να πείσει ότι νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή, τη στιγμή που ο ίδιος και η κυβέρνηση έχουν την ευθύνη για τους χιλιάδες θανάτους της πανδημίας στην Ελλάδα!» τονίζει συγκεκριμένα η συλλογικότητα απαιτώντας να σταματήσει το έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας. «Διεκδικούμε ένα δημόσιο δωρεάν ποιοτικό ΕΣΥ, προσβάσιμο σε όλους τους ανθρώπους στο οποίο η Υγεία θα έχει τη θέση κοινωνικού αγαθού και όχι εμπορεύματος» καταλήγει στο κάλεσμά του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Τα πράγματα άλλαξαν»: Με 55% υπερψηφίστηκε η ίδρυση του πρώτου σωματείου σε αποθήκη της Amazon

Ολοένα και μεγαλύτερη η επισφάλεια για τους εργαζόμενους στον ΕΟΔΥ