in

Καταγγελία για ξυλοδαρμό και βίαιη συμπεριφορά εις βάρος εργαζομένων στο νοσοκομείο του Κιλκίς

Tα συνεχόμενα φαινόμενα βίας, τους προπηλακισμούς και την επιθετική συμπεριφορά ασθενών και συνοδών κατά των εργαζομένων που αυξάνονται το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο του Κιλκίς καταγγέλλει το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων. Όπως αναφέρει πρόκειται για «επιθέσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια μας και απειλούν τη σωματική μας ακεραιότητα, εμποδίζοντας την άσκηση καθηκόντων μας σε έναν τόσο ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο όπως είναι αυτός του Νοσοκομείου μας».

Το τελευταίο διάστημα ανάλογα περιστατικά επιθετικών συμπεριφορών αντιμετώπισε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα την Δευτέρα 17/07/2023 και ώρα 23:30 μ.μ. όπου προσήλθε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. ασθενής η οποία προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο χώρο των Επειγόντων περιστατικών προκειμένου να εξεταστεί άμεσα χωρίς να περιμένει, ενώ υπήρχαν στην  αναμονή ασθενείς για εξέταση.

Λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε κλήθηκε και η Αστυνομία. Όπως αναφέρει το σωματείο η ασθενής αποχώρησε και επέστρεψε εκ νέου απαιτώντας να εξεταστεί χωρίς να περιμένει, ήταν επιθετική, απείλησε και εξύβρισε το νοσηλευτικό προσωπικό και στη συνέχεια επιτέθηκε και χτύπησε τον ειδικευόμενο ιατρό που βρισκόταν στα ΤΕΠ και εξέταζε ασθενείς, χτύπησε την εφημερεύουσα νοσηλεύτρια και την τραυματιοφορέα. Κλήθηκε εκ νέου η Αστυνομία και η ασθενής αποχώρησε.

Το τελευταίο περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς εκδηλώθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία, τη Δευτέρα 21/08/2023 στην Παθολογική  κλινική του Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς όταν συνοδός κινήθηκε απειλητικά κατά νοσηλεύτριας, εξύβρισε και άσκησε λεκτική βία στις νοσηλεύτριες της απογευματινής βάρδιας και απαιτούσε να εξυπηρετηθεί χωρίς αναμονή ενώ την ίδια στιγμή οι νοσηλεύτριες πραγματοποιούσαν νοσηλεία και διεκπεραίωναν εισαγωγές ασθενών στην κλινική.

Προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από την φωνές και στους νοσηλευόμενους ασθενείς, ενώ η νοσηλεύτρια που δέχθηκε την επίθεση αδυνατούσε να εκτελέσει τα νοσηλευτικά της καθήκοντα και εξετάστηκε στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών. Το νέο περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου και ενημερώθηκε το Α.Τ. Κιλκίς.

«Καταγγέλλουμε τις προκλητικές και απαράδεκτες συμπεριφορές βίας κατά των εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς» τονίζει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου απαιτώντας από τη Διοίκηση να εφαρμόσει όλες τις  προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες για τα περιστατικά βίας και να λάβει όλα τα μέτρα για την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας και ασφάλειας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας.

Υπενθυμίζει ότι το Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς, στην υπηρεσία Φύλαξης διαθέτει 6 εργαζόμενους  οι οποίοι ωστόσο δεν επαρκούν για τη κάλυψη των αναγκών του, καθώς στην απογευματινή και βραδινή βάρδια υπάρχει ένας φύλακας μόνιμα στην πύλη του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να μην ελέγχεται εσωτερικά το Νοσοκομείο.

Το Σωματείο Εργαζομένων με έγγραφά του έχει επισημάνει την αναγκαιότητα της παρουσίας του προσωπικού φύλαξης στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών, την επίβλεψη του  εσωτερικού χώρου, καθώς και την  επίβλεψη των κλινικών του Νοσοκομείου δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν εισακουστεί τα αιτήματά του.

«Με αφορμή τα προαναφερθέντα και όχι μόνο επεισόδια, θα θέλαμε να ενημερώσουμε προς κάθε κατεύθυνση και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι θα συνεχίσουμε αγόγγυστα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον ευαίσθητο αυτό χώρο, με τη δέουσα ευσυνειδησία και παρά τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό αλλά και ανθρώπινο δυναμικό, ΟΜΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την προάσπισή μας ως ανθρώπων και εργαζομένων» καταλήγει το σωματείο στην καταγγελία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη για τη διάσωση του Άλσους Φυτωρίου

Το αστικό πράσινο στην Αλεξανδρούπολη απειλείται με εξαφάνιση