in , , ,

Ιπποκράτειο: Μετακινήσεις γιατρών – αλλότριων ειδικοτήτων – για τη διαχείριση της πανδημίας

«Οι όποιες προσλήψεις έγιναν για τις ανάγκες της πανδημίας σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν» τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη μετακίνηση γιατρών «αλλότριων ειδικοτήτων, στην πλειοψηφία τους ειδικευόμενοι και επικουρικοί» που καλούνται να διαχειριστούν τη νοσηλεία των covid ασθενών.

Παράλληλα σημειώνει: «Εδώ όμως συμβαίνει και μία πρόσθετη λαθροχειρία, που έχει να κάνει με την ορθότητα της παραπάνω απόφασης. Αλήθεια κατά πόσο είναι επιστημονικά ορθό να αναλαμβάνουν ρόλο “ειδικού” σε covid κλινικές οι παιδίατροι, οι παιδοχειρουργοί και οι δερματολόγοι; Πώς μπορεί να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της ΜΕΘ, ενός κατεξοχήν εξειδικευμένου τμήματος, με χειρουργούς, ΩΡΛ και ουρολόγους; Μήπως άραγε οι γιατροί που μετακινούνται περισσεύουν από τα τμήματα τους; Ρητορικά τα ερωτήματα.

Κι όμως 1 χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας επιλέγεται η “λύση” των αντιεπιστημονικών και ανορθολογικών μετακινήσεων, εις βάρος της συνολικής λειτουργίας του Νοσοκομείου και κυρίως εις βάρος των ίδιων των ασθενών. Η εκπαίδευση των ειδικευόμενων στις αντίστοιχες ειδικότητές τους δεν μπορεί να παραμένει σε καραντίνα ένα χρόνο μετά. Είναι ζήτημα διασφάλισης της επιστημονικής επάρκειας των γιατρών που θα στελεχώσουν το σύστημα Υγείας μας στο εγγύς μέλλον.

Αυτά τα εκρηκτικά προβλήματα με τις επιπτώσεις τους στην υγεία του λαού, φέρνουν τη σφραγίδα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας. Την πολιτική που πιστά υπηρετεί τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην κυβέρνηση. Η εξοικονόμηση πόρων, το πετσόκομμα της κρατικής χρηματοδότησης, η μεταφορά όλο και μεγαλύτερου κόστους στα ασφαλιστικά ταμεία, η διατήρηση των τραγικών ελλείψεων και κενών και η επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης είναι παιδιά των κατευθύνσεων της ΕΕ για την Υγεία και αποτυπώνονται στην εξειδίκευση αυτής της στρατηγικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες της ΕΕ. Η εξυπηρέτηση αυτής της στρατηγικής είναι ακόμα πιο επιτακτική τώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι επιδιώκουν να βγουν όσο πιο αλώβητοι γίνεται από την οικονομική κρίση φορτώνοντας τα βάρη της στους λαούς.

Έτσι εξηγείται το γεγονός, ότι με 97 κενές οργανικές θέσεις ειδικών γιατρών, 129 ειδικευόμενων και εκατοντάδων κενών σε νοσηλευτικό προσωπικό στο Ιπποκράτειο, εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας, αντί να γίνουν προσλήψεις με τις οποίες κυριολεκτικά θα σωθούν ζωές, η κυβέρνηση και οι εντολοδόχοι της στα νοσοκομεία προχωρούν σε τέτοια κωμικοτραγικά μπαλώματα. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ενώ οι ΜΕΘ και οι νοσηλείες covid είναι στο κόκκινο, διατηρούνται ανέγγιχτοι οι “εκλεκτοί” των κυβερνήσεων, οι επιχειρηματίες της υγείας που κάνουν χρυσές δουλειές ενώ ο λαός και οι υγειονομικοί υποφέρουν. Είναι πραγματικά εξοργιστικό να μην ικανοποιούνται τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης».

Πηγή: 902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων για Praktiker: «Επαγγελματίας λαγός των εργοδοτών»

Η περιβαλλοντική απειλή από τα υπολείμματα των self-tests