in , ,

Γραπτές απαντήσεις ζητούν από τον Κ. Ζέρβα οι κάτοικοι στο Κρυονέρι Ά. Τούμπας

Να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και να τους δώσει γραπτές απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα καλούν τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα οι κάτοικοι του Κρυονερίου στην Άνω Τούμπα, με επιστολή τους.

Αναλυτικά η επιστολή των κατοίκων στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης:

«Την 27η Ιουνίου 2022 το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνο ψήφισμα του, στήριξε το αίτημα των 1000 κατοίκων της περιοχής της Άνω Τούμπας να μην οικοπεδοποιηθεί χώρος στο Κρυονέρι, εφαπτόμενος του δάσους του Σέϊχ Σου, στο Κρυονέρι και ευρισκόμενος επί ρέματος.

Έκτοτε οι κάτοικοι έχουν κάνει συστηματικές προσπάθειες για να ενημερωθούν από την διοίκηση για τις ενέργειες που έχει αυτή κάνει με σκοπό την υλοποίηση του ψηφίσματος του ανώτατου οργάνου του δήμου. Και όλα αυτά ενόσω ο εργολάβος συνεχίζει την διαδικασία αδειοδότησης χωρίς κανένα εμπόδιο.

Ο αντιδήμαρχος κ. Κυριζίδης δηλώνοντας αναρμόδιος μας εμπαίζει και όλα αυτά ενώ απο το γραφείο του κ. Ζέρβα μας παρέπεμψαν σε αυτόν ως τον μόνο αρμόδιο και ειδικό επι του θέματος και ενόσω οι επανειλημμένες αιτήσεις μας για συνάντηση με τον Δήμαρχο συνεχώς αναβάλλονται.

Προχθές στο δημοτικό συμβούλιο με μεγάλη δυσκολία και μετά από πολλές αρνήσεις μας δόθηκε ο λόγος (ενώ αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του συμβουλίου). Ακούσαμε τον Δήμαρχο με μεγάλη συγκίνηση να μιλά για την σημασία του Σέιχ Σου και πώς αυτό είναι ο μόνος πνεύμονας της πόλης μας.

Να θυμήσουμε λοιπόν πως το κομμάτι αυτό του δάσους στην περιοχή του Κρυονερίου το οποίο πρόκειται να τσιμεντοποιηθεί είναι ένα αποκομμενο από την περιφερειακή οδό μέρος του Σέιχ Σου από το οποίο όμως διέρχεται ρέμα το οποίο ξεκινά από τους λόφους του δάσους και έχοντας στην κοίτη του πυκνή βλάστηση φτάνει μέχρι και την Κάτω Τούμπα με αυτή την μορφή και συνεχίζει ως το παραλιακό μέτωπο.

Το προς ανέγερση οικόπεδο εφάπτεται με το δάσος και τοποθετείται επί ρέματος. Η οικοδόμηση του θα καταδείξει εγκληματική αδιαφορία για τους κινδύνους πυρκαϊάς και πλημμυρών που βασανίζουν τη χώρα.

Η Πρωτοβουλία ζητά από την διοίκηση να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβυλίου και να μας απαντήσει εγγράφως στα εξής:

α) Αν ο δήμαρχος θα επισκεφτεί άμεσα την περιοχή για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι όσα περιγράφουμε.

β) Αν θα δώσουν εντολή στη πολεοδομία (υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης) για αναστολή της οικοδομικής άδειας στο οικοδομικό τετράγωνο Γ696.

γ) Αν σκοπεύουν άμεσα να ξεκαθαρίσουν με την Περιφέρεια ποιος είναι υπεύθυνος για την οριοθέτηση του ρέματος και να σταματήσουν να κάνουν τους κατοίκους μπαλάκι μεταξύ τους.
Να δρομολογηθεί άμεσα η οριοθέτηση, προστασία και ανάδειξη του ρέματος Πολυγνώτου.

δ) Αν έχουν ζητήσει να ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου εάν μπορεί να εφαρμοστεί το ρυμοτομικό σχέδιο σύμφωνα με το ΠΔ (ΦΕΚ 382/1984) και να ξεκινήσουν άμεσα τη διαδικασία τροποποίησής του έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στη σημερινή εικόνα της περιοχής προκειμένου να προστατευθεί το δάσος και το ρέμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΝΙΘ: Στο «Νέο-ΕΣΥ» τα τραγικά περιστατικά θα αυξηθούν

Εργατικό δυστύχημα: Νεκρός 30χρονος διανομέας της «efood» στην Αθήνα