in

Γιατί με το Πράσινο και Μωβ στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Του Θάνου Γιαννούδη

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ”ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ”;

->Για την ουσιαστική συμμετοχή του οικολογικού χώρου στις Εθνικές Εκλογές έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια και μετά από ατελέσφορες συνεργασίες που δεν δικαιώθηκαν! Η Πολιτική Οικολογία έχει θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τις δικές της ριζοσπαστικές προτάσεις και αυτόνομες δυνάμεις, είτε για να αποτελέσει τον καταλύτη μιας κυβερνητικής αλλαγής σε προοδευτική κατεύθυνση είτε για να παλέψει από τα έδρανα της αντιπολίτευσης να κάνει τον κόσμο και την καθημερινότητά μας λίγο καλύτερα, όχι σε κάποια μεσσιανική μετεπαναστατική ουτοπία, αλλά ΣΗΜΕΡΑ!
->Για μια μεγάλη υπερκομματική συνεργασία που εμπνέει και μας υπερβαίνει! Η συμμαχία ”Πράσινο & Μωβ” συνενώνει δυνάμεις τόσο από το νέο μας κόμμα των ”Πράσινων” του οποίου έχω την χαρά και την τιμή να αποτελώ ιδρυτικό μέλος όσο και από την ομάδα της ”Οικολογίας: Πράσινης Λύσης” που τα προηγούμενα χρόνια πάλεψε για την ανανέωση στους Οικολόγους Πράσινους, τους Πράσινους – Αλληλεγγύη που εστιάζουν σε λύσεις ρεαλιστικές, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας που μάχεται για τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία στην ψηφιακή εποχή, το πανευρωπαϊκό κίνημα Βολτ που αποζητά να μεταρρυθμίσει την ΕΕ υπέρ των πολιτών, το ακτιβιστικό Κόμμα για τα Ζώα καθώς και το νεοσύστατο Οικοφεμινιστικό κίνημα ”Κύκλος”! Κάθε συλλογικότητα συνεισφέρει με τις δικές της δυνάμεις και αναλύσεις, χωρίς να διεκδικεί την απόλυτη αλήθεια, ως απόδειξη για την πολυφωνική και βαθιά δημοκρατική κοινωνία για την οποία παλεύουμε και αγωνιζόμαστε!
->Για την πολιτική έκφραση και την αποτύπωση της ριζοσπαστικής οικολογικής οπτικής! Η Οικολογία δεν αποτελεί ένα άνοστο και άγευστο πράσινο ”συμπλήρωμα” στο υπάρχον καθεστώς, αλλά κάνει ανοιχτά λόγο για τη δημιουργική και από τα κάτω υπέρβαση του καταναλωτικού μοντέλου! Προτείνει λύσεις, πρωτοπορεί σε εναλλακτικά εγχειρήματα και μορφές οργάνωσης, επενδύει στην τοπικότητα και την περιφερειακότητα, παλεύει για το μετασχηματισμό του κοινωνικοπολιτικού παραδείγματος με όπλα της όχι τη βία, το μίσος και τον τυφλό φανατισμό, αλλά την αλληλεγγύη στο διπλανό και τον αδύναμο!
->Για την καταδίκη κάθε μορφής ιμπεριαλισμού και όλων των πολεμοκάπηλων! Σε μια εποχή που οι κάθε λογής ιμπεριαλιστές και πολεμοκάπηλοι κάνουν πάρτυ και θέλουν να μας παρασύρουν σε ακόμα πιο έντονα πολεμικά παιχνίδια, ο οικολογικός χώρος είναι αυτός που οφείλει να βγει πρωτοπόρα και μαχητικά να φωνάξει και να αγωνιστεί για την ειρήνη, τη συναδέλφωση και τη συνύπαρξη, με παύση κάθε εχθροπραξίας, ιμπεριαλιστικών εισβολών και εγκλημάτων κατά της εδαφικής ακεραιότητας των λαών και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων!


ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(σκέψεις πολιτικές + προσωπικές) ;

->Για τη θυσία των προγόνων μου της οικογένειας Γιαννούδη που σφαγιάστηκαν από τους ναζιστές κατακτητές και τα ονόματά τους μένουν για πάντα χαραγμένα στις πέτρινες πλάκες της πλατείας αλλά και στη μνήμη των κατοίκων του Χορτιάτη και της Πυλαίας!
->Για τη μνήμη του προπάππου μου της οικογένειας Πασχάλη από το Ασβεστοχώρι που βασανίστηκε από την Κομαντατούρ αλλά δεν πρόδωσε τους αντιφασίστες πατριώτες, καθώς και τη θυσία του Ασβεστοχωρίτη κι εξ αγχιστείας μακρινού συγγενή μας, Τάσου Τούση, που δολοφονήθηκε το Μάιο του 1936 στην απεργία των καπνεργατών, εμπνέοντας το Γιάννη Ρίτσο ώστε να γράψει τον ”Επιτάφιο”!
->Για τους κατοίκους των κοντινών στη συμπρωτεύουσα περιοχών που δεν είχαν ως μητρική γλώσσα τους τα ελληνικά αλλά αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν, στερώντας τον τόπο μας από την αναγκαία εκείνη γλωσσική και πολιτισμική ποικιλομορφία!
->Για τη λίμνη Κορώνεια που βιώνει για δεκαετίες μια συνεχιζόμενη παρακμή, για την παραλία της Περαίας που απειλείται από την διάβρωση και την επέκταση του αεροδρομίου και για εκείνες της Ν. Μηχανιώνας και της Ασπροβάλτας που αφήνονται έρμαια της εγκατάλειψης και των ακραίων φυσικών φαινομένων!
->Για ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο από το Καλοχώρι μέχρι την παραλία Επανομής που θα αποδοθεί στο λαό κι όχι στις εταιρείες!
->Για την εγκατάλειψη κάθε νέας ιδέας εξωτερικής περιφερειακής με τρύπημα των βουνών!->Για να μην χτιστεί έξω από τη Χαλάστρα εξέδρα LNG υπέρ των μεγάλων εταιρειών με τον κίνδυνο μόλυνσης του -ήδη επιβαρυμένου- Θερμαϊκού κόλπου, αλλά, αντιθέτως, να πρωτοπορήσουν οι ”κάμποι της Σαλονίκης” στην καθαρή ενέργεια από τα κάτω και σε τοπικό επίπεδο!
->Για την προστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης σε μια εποχή που οι ”τυχαίες” πυρκαγιές επανέρχονται σε ετήσια πλέον βάση!
->Για τη ριζική ανανέωση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας σε οικολογικό πρόσημο, δίχως φυτοφάρμακα και μαζικά σφαγεία, αλλά με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τα ζώα!
->Για δημόσιες, λαϊκές και οικονομικά προσβάσιμες υπεραστικές συγκοινωνίες, με συχνά δρομολόγια και καθιέρωση νέων γραμμών προαστιακού σιδηροδρόμου, κόντρα στην απαξίωση του τρένου που προωθείται!
->Για τα λιβάδια που παίζαμε παιδιά και γέμισαν πλέον μεζονέτες, περιφράξεις και εργοστάσια, σε μέρη που η φύση προόριζε για φυσικές λεκάνες απορροής υδάτων!

->Για έναν καθαρό Θερμαϊκό Κόλπο που θα χαιρόμαστε να πλατσουρίζουμε δίχως φόβο!

->Για όλα αυτά και άλλα τόσα…. θα γεμίσουμε τη Βουλή με χρώμα!

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

 

*Ο Θάνος Γιαννούδης είναι Υποψήφιος Βουλευτής με το «Πράσινο και Μωβ», επικεφαλής λίστας στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ελευθερία του Τύπου στη δίνη των SLAPP αγωγών-Βίντεο από την εκδήλωση του Alterthess

Δείπνο της Άνοιξης 2023: Μια μεγάλη γιορτή στην πιο όμορφη γειτονιά της Θεσσαλονίκης