Αναταράξεις έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης οι χθεσινές δηλώσεις του Παντελή Οικονόμου στη βουλή αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι “δεν θα πιάσουμε τον στόχο των 50 δις.Ο στόχος της άντλησης των 50 δισεκατομμυρίων έως το 2015 από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν θα υλοποιηθεί”.
Ο κ. Οικονόμου δήλωσε συγκεκριμένα πως δεν θα πωληθούν τόσα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, ενώ μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε πως τα υπόλοιπα χρήματα έτσι ώστε να φτάσουν τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ θα καλυφθούν από τα χρήματα που αναμένει η κυβέρνηση από την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Μάλιστα ο νέος υφυπουργός είχε ανάψει πάλι φωτιές στην κυβέρνηση καθώς πριν από τις αποκρατικοποιήσεις είχε δηλώσει πως δεν συμφωνεί με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στους χώρους εστίασης.
Η κυβέρνηση απάντησε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου κ.Μόσιαλου, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε ότι «οι νόμοι ψηφίστηκαν και θα εφαρμοστούν στο σύνολο τους. Αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς”.
Να θυμίσουμε ότι ο υπήρχε κ.Οικονόμου μέχρι την υπουργοποίησή του θεωρούνταν αντάρτης στο ΠΑΣΟΚ και άφηνε να εννοηθεί ότι υπήρχε περίπτωση να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.