in ,

Φοιτητικοί σύλλογοι ΑΠΘ: Η κυβέρνηση επιλέγει τον αυταρχισμό και τη λασπολογία για τις κινητοποιήσεις

Την απαράδεκτη απόφαση για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων στα Πανεπιστήμια καταγγέλλουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Χημικού, Φαρμακευτικής, ΠΤΔΕ, Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Χωροταξίας, ΦΠ, Γαλλικού, ΣΟΦΕΘ τονίζοντας ότι «αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να σταματήσει τον αγώνα μας με ψέματα, απειλές και εκβιασμούς για “χαμένες εξεταστικές”, τώρα επιλέγει τον αυταρχισμό και την καταστολή».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ που κάνει την αδικία νόμο, την ίδια ώρα παρουσιάζει ως παράνομες τις κινητοποιήσεις, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις. Αντιμετωπίζει τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνιζόμαστε για πτυχία με αξία, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, για φοιτητική μέριμνα, ως εγκληματίες. Στοχεύει να συγκαλύψει το πραγματικό έγκλημα που διαπράττει η ίδια με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που αποτελεί μια αντιδραστική τομή για την ανώτατη εκπαίδευση!» τονίζουν ακόμη δηλώνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών είναι αποφασισμένοι και απαιτούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Το πρωί της Δευτέρας παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι στην Πρυτανεία καλώντας στις γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων.

Νωρίτερα συνάντηση με τον πρύτανη Απόστολο Αποστολίδη είχε αντιπροσωπεία του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της οποίας ζητήθηκε η Σύγκλητος που συνεδριάζει την Τετάρτη να πάρει θέση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Παράλληλα ζητήθηκε να μην πάρει μέρος το ΑΠΘ στη μεθόδευση της κυβέρνησης για διαδικτυακές εξεταστικές.

Σύλλογος Φοιτητών Πολ. Μηχανικών: Ψευδής και ανυπόστατη η καταγγελία για την τελευταία συνέλευση του Συλλόγου

Παράλληλα ανακοίνωση εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή της κατάληψης του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών σχετικά με ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν μέσω ανώνυμης καταγγελίας για τη τελευταία συνέλευση του Συλλόγου.

Όπως αναφέρει η Επτιροπή, «ενώ τα ΜΜΕ δεν έχουν αφιερώσει χρόνο για τις πρωτοφανούς μαζικότητας γενικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, η ΝΔ έχει ενεργοποιήσει όλους τους εγκάθετους και τους παπαγάλους της και μέσα από δηλώσεις, άρθρα, συνεντεύξεις ‘’τυχαίων’’ φοιτητών που έχουν βαθιές σχέσεις με την ΟΝΝΕΔ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, και προσπαθεί να λασπολογήσει και να αμφισβητήσει τις εκατοντάδες Γενικές Συνελεύσεις, τις πορείες και τις καταλήψεις μέσα από τις οποίες χιλιάδες φοιτητές αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη μιας ολόκληρης γενιάς για την υπεράσπιση του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει ακόμη ότι «σε αντίστοιχη κατεύθυνση, κυκλοφορεί από διάφορα αρθροσάιτ και σελίδες, μια ανώνυμη καταγγελία/ λασπολογία που περιγράφει περιστατικά δήθεν τραμπουκισμών και άσκησης βίας σε φοιτητές κατά τη διάρκεια Γενικών Συνελεύσεων και συγκεκριμένα της τελευταίας Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών».

«Είναι πραγματικά άξιο απορίας το πόσο εύκολα τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να δεχθούν ανώνυμες καταγγελίες και να τις αναπαράγουν χωρίς καμία προσπάθεια διασταύρωσης των γεγονότων και των συμβάντων. Τα μέσα που αναπαράγουν τη συγκεκριμένη καταγγελία θα μπορούσαν να έρθουν σε επικοινωνία με το φοιτητικό μας Σύλλογο, και εμείς με μεγάλη προθυμία θα τους ενημερώναμε ότι οι καταγγελίες αυτές είναι ΨΕΥΔΕΙΣ και ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ» σημειώνουν ακόμη ότι δεν είναι τυχαίο πως αμέσως μετά από αυτή την καταγγελία ανακοινώθηκε πως ξεκινάει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί η διάπραξη παράνομων πράξεων στις φοιτητικές καταλήψεις, που συμμετέχουν χιλιάδες φοιτητές πανελλαδικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδήλωση-συζήτηση: Γιατί λέμε όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια;

Η Δ. Χαραλαμπίδου καλεί τον Απ. Τζιτζικώστα να πάρει απόφαση κατά της εγκατάστασης σταθμού LNG στον Θερμαϊκό