in ,

Φασίστες βεβήλωσαν τα γραφεία του ΚΚΕ στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Βανδαλισμό με φασιστικά σύμβολα υπέστησαν τα γραφεία του ΚΚΕ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Όπως καταγγέλλει σχετική ανακοίνωση του κόμματος, λέρωσαν με το βδελυρό αγκυλωτό σταυρό και εθνικιστικά συνθήματα την πρόσοψη του κτηρίου. «Η προσπάθειά των φασιστοειδών θα πάρει την απάντηση που της αξίζει από το λαό της Νεάπολης και όλης της Θεσσαλονίκης», τονίζει σχετικά το ΚΚΕ.

Αναλυτικά η καταγγελία του ΚΚΕ:

«Καταγγέλλουμε το θρασύδειλο βανδαλισμό των γραφείων του ΚΚΕ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης από φασιστοειδή, που –όπως πάντα- μέσα στη νύχτα σαν τα ποντίκια, λέρωσαν με το βδελυρό αγκυλωτό σταυρό και εθνικιστικά συνθήματα την πρόσοψη του κτηρίου.

Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων ενεργειών στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να “κάνουν αισθητή την παρουσία τους”, να σπείρουν το φασιστικό τους δηλητήριο και να τρομοκρατήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι.

Στο στόχαστρό τους βρίσκεται η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που είναι απολύτως λογικό να τους ενοχλεί. Βρίσκεται η δράση αγωνιστών που δίνουν καθημερινά τη μάχη να οργανωθεί ο αγώνας για το λαϊκό εισόδημα, για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για τα δικαιώματα της νεολαίας, για την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας.

Τέτοια γεγονότα έχουν ήδη καταδικαστεί στην πράξη από τον λαό και τη νεολαία της πόλης, που έχουν αποδείξει και πολύ πρόσφατα ότι ξέρουν και μπορούν να απομονώνουν τέτοια φαινόμενα και ομάδες.

Το έδειξαν δυναμικά τα προηγούμενα χρόνια σε επιθέσεις, που εκδηλώθηκαν από φασιστικές συμμορίες, σε γειτονιές, χώρους νεολαίας και σχολεία της Θεσσαλονίκης (Σταυρούπολη, Εύοσμο κ.α.), οι οποίες βρήκαν δυναμική απάντηση από τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια και τους φοιτητικούς συλλόγους της πόλης.

Δεν μπορούν να κρύβονται οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και προηγούμενων κυβερνήσεων που με την πολιτική τους δημιουργούν το έδαφος για την παραγωγή και αναπαραγωγή τέτοιων απόψεων για τη δημιουργία ακροδεξιάς ρητορικής μίσους και για την προσπάθεια να προωθείται η θεωρία των δύο άκρων ως επίσημη πολιτική και της ΕΕ.

Θυμίζουμε επίσης ότι αυτές οι κυβερνήσεις έκλειναν τα μάτια στα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής και συνέβαλαν στην απαράδεκτη καθυστέρηση της δίκης, αυτοί είναι που αφήνουν τον καταδικασμένο εγκληματία ναζί Κασιδιάρη να μολύνει τα μυαλά των νέων με το φασιστικό του δηλητήριο μέσα από τις φυλακές.

Ο λαός με την πάλη του έχει πετάξει ήδη στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας το βρωμερό αυτό σύμβολο και το ίδιο κάνουν όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι, που απομονώνουν τις σάπιες αυτές ιδέες και αντιστέκονται στις θρασύδειλες επιθέσεις τους σε κάθε γειτονιά.

Η προσπάθειά των φασιστοειδών θα πάρει την απάντηση που της αξίζει από το λαό της Νεάπολης και όλης της Θεσσαλονίκης. Όσο και να προσπαθούν, δεν θα βρίσκουν τόπο να σταθούν!

Οι κομμουνιστές, όχι μόνο δεν τρομοκρατούμαστε αλλά δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στη γραμμή του κεφαλαίου, ενάντια στο φασισμό και στο καπιταλιστικό σύστημα που τον θρέφει και θρέφεται από αυτόν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παγκόσμια ημέρα νερού: Για ένα «εμείς» χωρίς κράτος-4η Πανεθνική συνέλευση για το νερό και τη ζωή, Μεξικό

Πλατεία και κερκίδα, Μητρόπολη και Βουλή – Τι συμβαίνει με την Ακροδεξιά στη Θεσσαλονίκη;