in , , ,

«Εξώσεις & Νέοι Αγώνες για την Στέγη» από την Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου

Μία πολύ σημαντική εκδήλωση με αφορμή το τέλος της περιόδου προστασίας της πρώτης κατοικίας και την έναρξη πλειστηριασμών και κατασχέσεων, διοργανώνει η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου, την Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 18.30 στο Πάρκο Τσέπης (Ιωάννου Μιχαήλ και Αγαπινού γωνία). Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του νέου πτωχευτικού νόμου στην Ελλάδα, ενώ θα παρέμβουν μέλη δικτύων προστασίας του δικαιώματος στη στέγαση από Αγγλία και Ισπανία.

Στη σχετική ανακοίνωση η Πρωτοβουλία σημειώνει:

«Η ψήφιση του νέου πτωχευτικού νόμου [4738/2020] σηματοδοτεί το τέλος προστασίας της πρώτης κατοικίας. Με την έναρξη εφαρμογής του χιλιάδες συνάνθρωποι μας κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο μετά την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με στοιχεία, ήδη για το πρώτο δίμηνο του Καλοκαιριού έχουν εξαγγελθεί 1062 νέοι πλειστηριασμοί. Σε μία χώρα με μηδενικές πολιτικές στέγασης, ο νόμος αυτός αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταστρατηγεί τις συναταγματικές αρχές, που αναγνωρίζουν την κατοικία σαν βασικό αγαθό, το οποίο πρέπει να διασφαλίζεται σε όλους τους πολίτες.

Από μεριάς μας αντιλαμβανόμαστε λοιπόν το πόσο σημαντικό είναι να συσπειρωθούμε και να οργανωθούμε στις Γειτονιές μας, για να μη βρεθεί κανένας και καμία μας στο δρόμο. Για αυτό και προσκαλούμε όλες τις αυτοοργανωμένες συλλογικότητες της πόλης μας με σκοπό να οργανώσουμε ένα δίκτυο κατά των εξώσεων που θα επεκταθεί παντού.

Πρόγραμμα:

18:30: Άνοιγμα του Πάρκου
19:00: Συζήτηση: Η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου και η κλιμάκωση των εξώσεων στην Ελλάδα
20:00: Η εμπειρία από Ισπανία και Αγγλία
Με την συμμετοχή των Lucia Delgado και David Zarra από την Πλατφόρμα Πληττόμενων από τα Στεγαστικά Δάνεια (Plataforma de Afectados por la Hipoteca) της Βαρκελώνης και τον Ben Clay από την Ένωση Ενοικιαστών του Μπόλτον
21:00: Προβολή της ταινίας 99 HOMES (Κοινωνική / 112′)

Μικρή Σύνοψη:

Ο χαρισματικός και αδίστακτος επιχειρηματίας, Ρικ Κάρβερ κερδίζει περιουσίες, επανακτώντας σπίτια και τζογάροντας στην αγορά ακινήτων και το Χρηματιστήριο. Όταν θα κάνει έξωση στον Ντένις Νας, ένα μόνο πατέρα που προσπαθεί να φροντίσει την μητέρα και τον μικρό του γιο, ο Νας είναι τόσο απεγνωσμένος να βρει μια λύση, για να παρέχει τα απαραίτητα στην οικογένεια του, που πιάνει δουλειά για τον Κάρβερ. Καθώς ο Νας πέφτει όλο και βαθύτερα στον ιστό του Κάρβερ, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο βίαιη και επικίνδυνη από ότι μπορούσε να φανταστεί.

Καθώς το Πάρκο αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης στη Γειτονιά μας και με αίσθημα αλληλεγγύης προς όλους και όλες, την ημέρα της προβολής θα υπάρχει κατανομή των καθισμάτων στο χώρο, επιθυμώντας να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Όπως πάντα η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλες και όλους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Υπουργείο Παιδείας: Η «Διάδοση της ομοφυλοφιλίας» είναι παράγοντας που επηρεάζει τη συχνότητα των Σεξουαλικώς Μεταδιδομένων Νοσημάτων

Αυτοδιοικητική Κίνηση «Οικολογία-Αλληλεγγύη»: 90 χρόνια από τον εμπρησμό του Κάμπελ