in ,

Επιτροπή Αγώνα Διανομέων: «Η e-food προσπαθεί να μετατρέψει τους 4ωρους εργαζομένους σε freelancers»

Αγκαλιασμένοι εργαζόμενοι λίγο πριν την έναρξη της συνέλευσης των διανομέων της e-food

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου στις 10.00, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων και εργαζόμενοι στην e-food για να καταγγείλουν βλαπτική μεταβολή των σχέσεων εργασίας καθώς, όπως σημειώνουν, η εταιρεία «προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από όλους εμάς τους εργαζόμενους που εργαζόμαστε με εξαρτημένη σχέση εργασίας ώστε να μας εξωθήσει να γίνουμε freelancers, δηλαδή δουλειά με το κομμάτι, με την παραγγελία, χωρίς εργασιακά/ασφαλιστικά δικαιώματα».

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι καλούν και σε μοτοπορεία την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, μαζί με τους υπόλοιπους διανομείς, αναδεικνύοντας το θέμα, παράλληλα με το αίτημα για Θεσμοθέτηση Αποζημίωσης Καυσίμων. σημειώνουν:

«Φυσικά και δεν περιμέναμε η εταιρεία να τηρήσει τις υποσχέσεις της! Από πέρσι τον Σεπτέμβρη και μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που κάναμε οι εργαζόμενοι της efood, η εταιρεία προσπαθεί να επιβάλλει το σχέδιο της με κάθε τρόπο και μέσο.

Γιατί; Γιατί α) έχει την κυβέρνηση με το μέρος της, που ψηφίζει νόμους κατά παραγγελία της (νόμος Χατζηδάκη- freelancing), β) γιατί θέλει με κάθε τρόπο να διατηρήσει τα κέρδη της, που είναι τεράστια και ασύλληπτα, φορτώνοντας την κρίση, τις επιπτώσεις από τον πόλεμο, την ακρίβεια, στις πλάτες μας και στους πελάτες.

Έτσι, από πέρσι η εταιρία με διάφορους τρόπους, εξώθησε σχεδόν το 50% των συναδέλφων μας με εξαρτημένη εργασία να γίνουν freelancers ή να παραιτηθούν. Στην Θεσσαλονίκη από τους 450 περίπου διανομείς με εξαρτημένη σχέση εργασίας έχουμε μείνει μόνο 250:

1) Δεν μετέτρεψε καμία σύμβαση εργαζομένων με εξαρτημένη σχέση εργασίας μερικής απασχόλησης σε πλήρη, πάρα τις δεκάδες εκκλήσεις διανομέων μερικής απασχόλησης και παρά την γραπτή της δέσμευση και υποχρέωση που έχει βάσει εργατικής νομοθεσίας.

2) «Εξώθησε» πολλούς εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης στο να γίνουν freelancers.

3) Ότι και αν λέγαμε για την δυσλειτουργία της εφαρμογής, τα λάθη στα ταμεία, τα προβλήματα σε σχέση με τον εξοπλισμό, την αξιολόγηση κτλ, η απάντηση ήταν μία! Άμα δεν σου αρέσει γίνε free lancer. Καλημέρα τους λες… γίνε free lancer σου λένε!

Τώρα θέτουν σε εφαρμογή μια επιχείρηση εκκαθάρισης όλων των εργαζομένων μερικής απασχόλησης με την εφαρμογή του νέου καθεστώτος επιλογής ωραρίου, που είναι αδύνατο να εφαρμοστεί από 4ωρους εργαζόμενους. Το συγκεκριμένο μέτρο συνιστά και είναι ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ – ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ- ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΕΞΩΘΗΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

Τι να κάνουμε;

Ας αφήσουμε λοιπόν τα παρακάλια, τις παραινέσεις, τα τικετ και όλα τα αδιέξοδα μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά και ας αγωνιστούμε! Μην περιμένουμε να εμφανιστούν διάφοροι σωτήρες που θα μας λύσουν το πρόβλημα. Όπως και πέρσι, το πρόβλημα θα το λύσουμε ΕΜΕΙΣ οι εργαζόμενοι ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ, με δημοσιοποίηση του θέματος! ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της απεργίας στις 6/4

Φοίβος Δεληβοριάς, Νεφέλη Φασούλη & Δημήτρης Μεντζέλος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στις 4 Ιουνίου