Επιστολή ΠΑΣΟΚ σε Μεϊμαράκη για την προώθηση του αντιρατσιστικού

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη έστειλε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης σχετικά με την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας.
 
Στην επιστολή του ο κ. Μανιάτης ζητά “να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013” σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία.
 
“Η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση – Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος” προσθέτει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δεν συμφώνησαν για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Ανοιχτή εκδήλωση- Συνέλευση: «Τα πρώην στρατόπεδα ελεύθεροι χώροι – Η ανάσα των πόλεων»