in , ,

Επιμένουν στην ιδιωτικοποίηση του Λόφου Καστέλι: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Rosa Nera

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της «Rosa Nera» για την κατάληψη του λόφου Καστέλι κατατέθηκαν από το Πολυτεχνείο Κρήτης (ΑΕΙ-Ν.Π.Δ.Δ.), την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης (Ειδικό Ν.Π.Ι.Δ.) και την Belvedere μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Τα ασφαλιστικά μέτρα στρέφονται «ΚΑΤΑ της ομάδας προσώπων που φέρει την επωνυμία “Rosa Nera” που εδρεύει στα Χανιά στον λόφο Καστέλι όπως νόμιμα εκπροσωπείται»…

Συμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του omniatv που δημοσίευσε και το δικόγραφο, το Ειρηνοδικείο Χανίων θα εκδικάσει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στις 12 Ιουλίου του 2021 στις 9 το πρωί, ενώ σημειώνεται πως η επιλογή αυτής της συμμαχίας των τριών δυνάμεων (ένα Δημόσιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, ένα Ειδικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και μια κερδοσκοπική εταιρεία που διέπεται από το καθεστώς των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης) να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη νομική διαδικασία, δηλαδή των ασφαλιστικών μέτρων, είναι μάλλον πρωτόγνωρη για τα νομικά δεδομένα. Είναι πιθανότατα η πρώτη φορά όπου τρία νομικά πρόσωπα στρέφονται αορίστως κατά μιας “ομάδας προσώπων που φέρει την επωνυμία Rosa Nera”. Μένει να δούμε αν αυτή η νομική ακροβασία που διαπράττουν μπορεί πραγματικά και να σταθεί στα αστικά δικαστήρια, αφού εγείρει σοβαρά προβλήματα νόμιμης επίδοσης του δικογράφου και εκπροσώπησης της άλλης πλευράς.

Το Δικτυο Επικοινωνίας των συνελεύσεων αυτοδιαχείρισης στον Λόφο Καστέλι, σημειώνει για τα Ασφαλιστικά Μέτρα κατά της Rosa Nera :

«Θα μπορούσε κανείς να πει πως δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από από την εταιρεία – φάντασμα, το ξενοδοχείο – πολιτικό πλυντήριο και τα στελέχη της κυβέρνησης που επένδυσαν στην καταστολή του τοπικού κινήματος και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου και του αρχαιολογικού χώρου.

Όμως δεν είναι απλά άλλο ένα έξαλλο κείμενο γεμάτο ψεύδη και νοσταλγία για τις χρυσές εποχές της πολιτικής «καθαρευούσης», στο οποίο οι συντάκτες του αμφισβητούν ακόμα και κατακτημένα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Στο κείμενο της η εταιρεία κατηγορεί την Rosa Nera, για το ότι αποτελεί το «κίνημα», που «εμποδίζει» την 25ετή ξενοδοχοποίηση και ιδιωτικοποίηση του χώρου, όπως και για το ότι «αποτέλεσε δομή φιλοξενίας προσφύγων». Ως συνήθως, ο ρατσισμός πάει πακέτο με την εκμετάλλευση.

Στην συνέχεια, η εταιρεία περηφανεύεται για το ότι έβαλε συρματοπλέγματα και λαμαρίνες στο μνημείο, όπως και τις κάμερες παρακολούθησης που επέβλεπαν και … δημόσιους χώρους εκτός της Rosa, όπως το λιμάνι, η Αγίου Τίτου και η Αγίου Μάρκου.Παρ΄όλα αυτά, οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας κρατούν μετριοπαθή στάση γύρω από άλλα έργα τους, όπως το πρωτοποριακό τσιμέντωμα των λεκανών υγιεινής και το άνοιγμα τεράστιων τρυπών στο μνημείο, ακόμα και στις πέτρες, για τα καλώδια των μέσων παρακολούθησης.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το όψιμο ενδιαφέρον τους για την κατάσταση του μνημείου, το οποίο μέχρι να τεκμηριωθεί ως μνημείο, ο πρώην και οι επενδυτές ήθελαν να του αλλάξουν τα φώτα. Αξίζει να θυμόμαστε, πως το κτήριο βρίσκεται στην θέση του, (κρατώντας τον χαρακτήρα του νεώτερου μνημείου), σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω της εθελοντικής εργασίας ανθρώπων της Rosa Nera και του τοπικού κινήματος. Σε ανάλογο πλαίσιο και το σχόλιο για εργασίες αποκατάστασης υδραυλικών που έγιναν με εθελοντική δουλειά από την κατάληψη και κόσμο του κινήματος και αναφέρονται ως κάποια… επικοινωνία του Πολυτεχνείου με την ΔΕΥΑΧ.

Αυτά και άλλο πολλά… και θα μπορούσε κανείς να μείνει εδώ.

Εκεί όμως, που ο λόγος τους ξεπερνάει κάθε προηγούμενο τους ηθικό τέλμα, είναι όταν (άγνωστο για ποιον νοσηρό λόγο) αναφέρονται ακόμα και στο τραγικό δυστύχημα του συντρόφου Marc Tomsin στα σκαλάκια της Αγίου Τίτου…

Αυτό λοιπόν το κείμενο, τα ψεύδη τους, η αναξιοπρέπεια και η αμετροέπεια τους χαρακτηρίζει πολιτικά, οριστικά και αμετάκλητα.

Έχουν τελειώσει πλέον, πολιτικά, ηθικά και καταστατικά στα Χανιά.

Δίκτυο Επικοινωνίας,των συνελεύσεων αυτοδιαχείρισης στον Λόφο Καστέλι.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Με χειροπέδες προσήχθη εργαζόμενη του «Ευαγγελισμού» στο Αστυνομικό Τμήμα

Συναυλία με το Grup Yorum – Σε εξέλιξη η δίκη Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων