Εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ τάσσεται η ΓΕΝΟΠ

 «Μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (7/9/2012) σύμφωνα με την οποία καταργείται η υποχρέωση του κράτους να διατηρεί ποσοστό 51% στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης και το Δημόσιο θα μπορεί είτε να κρατήσει μικρό ποσοστό ,είτε να πουλήσει το σύνολο της συμμετοχής του, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του σχεδιασμού της για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ», υποστηρίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ, προσθέτωντας: «Με τροπολογία στη Βουλή (15/10/2012) ικανοποιεί την απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ , με πρόεδρο τον κ. Αθανασόπουλο, για άμεση πώληση μετοχών ποσοστού 17% σε πρώτη φάση ή την παραχώρηση της ΔΕΗ, που είναι η ναυαρχίδα της Εθνικής Οικονομίας, σε στρατηγικό επενδυτή, ίσως γερμανικής καταγωγής».
 
«Μπροστά στις δυσμενείς εξελίξεις η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με το βάρος της ιστορίας της και τη βαθιά ριζωμένη αγωνιστικότητά της θα σταθεί όρθοα, εμπόδιο σ’ αυτά τα σχέδια. Δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα αφήσουμε στα νύχια των αχόρταγων δανειστών, των τοκογλύφων και των υποτακτικών κυβερνήσεων να εκποιήσουν και να λεηλατήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας».
 
Στη συνέχεια η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δηλώνει την παρουσία της και ετοιμάζεται να δώσει τη «μητέρα όλων των μαχών» για να προστατέψει την επιχείρηση του Ελληνικού λαού, με την τεράστια προσφορά σε εθνικό , κοινωνικό, οικονομικό και εργασιακό επίπεδο.
 
Τέλος, καλεί «όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα μετερίζια σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, αλλά και όλους τους κοινωνικούς φορείς να είναι δίπλα μας, στήριγμά μας στον αγώνα, γιατί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού είναι υπόθεση όλων».
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Βίντεο με ομιλίες Δραγασάκη, Καρίτζη, Τσακαλώτου, Χριστοδουλοπούλου στο διήμερο «Κοινωνικός φιλελευθερισμός ή κοινωνική δικαιοσύνη;»

Σήμερα η συνάντηση Βρούτση-τρόικας