in ,

Εναλλακτική παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή: Απάνθρωπη η εκκένωση των «Προσφυγικών»

Για απάνθρωπη εκκένωση των “Προσφυγικών” της λεωφόρου Αλεξάνδρας κάνει λόγο η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή τονίζοντας πως η ελληνική αστυνομία, υπό τις εντολές και  την καθοδήγηση της κυβέρνησης και την ανοχή του δικαστικού συστήματος έχει μετατραπεί «σε έναν τεράστιο κίνδυνο για τη δημοκρατία, τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα καθώς και την ανθρώπινη ζωή».

«Η χθεσινή (22.11)  επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση των «Προσφυγικών» της λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν ένα ακόμη τρομακτικό επεισόδιο στη σειρά των ανεξέλεγκτων, απολύτως απάνθρωπων, παράνομων και επικίνδυνων πρακτικών, οι οποίες έχουν πλέον γίνει κανόνας στη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων».

Οι δικηγόροι της Εναλλακτικής Παρέμβαση καταγγέλλουν πως χθες δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, απέκλεισαν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, συνέλαβαν με ακραία βίαιο τρόπο πάνω από 70 ανθρώπους, τους οποίους  μεταχειρίστηκαν  απολύτως εξευτελιστικά, βασάνισαν επί ώρες μία έγκυο γυναίκα, αγνοώντας επίμονα  το γεγονός  ότι  ζητούσε βοήθεια, επιτέθηκαν και συνέλαβαν δημοσιογράφο που κάλυπτε το γεγονός, και φυσικά μετά από 10 ώρες σιωπής στη ΓΑΔΑ, φόρτωσαν όλους τους συλληφθέντες με αδιανόητες κατηγορίες.

Αναφορικά με τη σύλληψη του Νίκου Πηλού την ώρα του ρεπορτάζ σημειώνουν πως αποτελεί μία ακόμη τραγική πρωτιά της χώρας μας στη φίμωση του τύπου και του ελεύθερου ρεπορτάζ που τη διασύρει διεθνώς. «Είναι μία ακόμη ένδειξη του γεγονότος ότι η μαχητική δημοσιογραφία και ο τύπος είναι υπό διωγμό σήμερα από την κυβέρνηση και την αστυνομία» προσθέτουν.

Υπενθυμίζουν πως τα «Προσφυγικά», μνημείο ιστορικών γεγονότων για την Αθήνα και τον ελληνικό λαό, αποτελούν εδώ και χρόνια στόχο «ανάπλασης» και έχουν παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Αττικής ώστε να προωθηθούν προς «αξιοποίηση» από επενδυτή. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της «για πάνω από 25 χρόνια σε δεκάδες από τις κατοικίες διαμένουν οικογένειες, ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, πρόσφυγες, με ελάχιστους πόρους ζωής, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πρόνοια. Η Περιφέρεια με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων εκδιώκει τους ανθρώπους αυτούς από τα σπίτια τους, με τον πιο άγριο τρόπο, καθιστώντας τον εξανδραποδισμό τους τηλεοπτικό θέαμα, βορά για τα πιο αυταρχικά ένστικτα των υποστηρικτών μιας κυβέρνησης που αποδεδειγμένα έχει μεταχειριστεί  τις πιο σκοτεινές μεθόδους για να διασφαλίσει την εξουσία της».

«Απέναντι στην πρακτική της ελληνικής αστυνομίας, απέναντι στην απάνθρωπη βία, τους βασανισμούς, τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια, τις σκευωρίες  είναι καθήκον μας ορθώσουμε ανάχωμα, να εμποδίσουμε, να απονομιμοποιήσουμε και να καταδικάσουμε τους πολιτικούς, ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της» καταλήγουν καταγγέλοντας τις αναίτιες συλλήψεις και καλώντας σε στήριξη των συλληφθέντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακώλυση του δημοσιογραφικού έργου από την αστυνομία καταγγέλλει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

Εξορύξεις υδρογονανθράκων και λοιπές, άκρως επικίνδυνες, ιστορίες