in ,

«Εμείς για εσάς, εσείς για εμάς» – Παρεμβάσεις σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (βίντεο)

«Εμείς για εσάς, εσείς για εμάς» – Παρεμβάσεις σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Συνέχεια παρεμβάσεων για τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία αλλά και ευρύτερα για την κατάσταση που βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από την Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης.

Η Ταξική Αντεπίθεση, η οποία βρέθηκε σήμερα έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που εφημέρευε προς στήριξη του υγειονομικού προσωπικού αναφέρει μέσα σε άλλα στην ανακοίνωση της στη σελίδα της στο Facebook:

«Η κυβέρνηση, αφού κέρδισε χρόνο με το lockdown της άνοιξης, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων. Αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, επέλεξε να προσλάβει μπάτσους, στρατιωτικούς και συνοριοφύλακες, επέλεξε να δώσει εκατομμύρια στους καναλάρχες για να υποστηρίξουν επικοινωνιακά τη δολοφονική πολιτική της για τον κορονοϊό. Αντί να επιτάξει ΜΕΘ και ιδιωτικές κλινικές, προτίμησε να επενδύσει σε πολεμικούς εξοπλισμούς, τους “μεγάλους περιπάτους” και τα προγράμματα voucher φαρσοκωμωδίες. Σήμερα, το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας έρχεται να καταδείξει την εγκληματική διαχείριση των προηγούμενων μηνών, η οποία και θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Τα νοσοκομεία ήδη καταρρέουν, οι ΜΕΘ δεν επαρκούν για τους χιλιάδες ασθενείς και οι γιατροί προχωρούν σε διαλογή ανθρώπων που θα καταφέρουν να επιβιώσουν ή θα πεθάνουν αβοήθητοι. Η ιστορία της ταξική πάλης καθιστά σαφές ότι στον καπιταλισμό οι ζωές των εργατών δε σημαίνουν τίποτα μπροστά στα κέρδη των αφεντικών. Γνωρίζουμε καλά ότι για την παρασιτική αστική τάξη που κυβερνά αυτή τη χώρα οι λέξεις “δημόσια υγεία” είναι τουλάχιστον ψιλά γράμματα, αν όχι παρωχημένη αντίληψη περί κοινωνικού κράτους. Η δημόσια υγεία οφείλει να είναι αγαθό, καθολικά εξασφαλισμένο προς όλο τον λαό και όχι εμπόρευμα που θα υπακούσει στους καννιβαλιστικούς νόμους της αγοράς και του Κεφαλαίου. Κάθε ανάγνωση που θέλει το αγαθό της Υγείας, ως κάτι άλλο, είναι βαθιά αντικοινωνική, αντιδραστική και εχθρική προς τον λαό και την εργατική τάξη. Το ιδεολόγημα περί ατομικής ευθύνης έρχεται έρχεται να θολώσει τον διάλογο για την δημόσια Υγεία και να ρίξει το πρόβλημα, πάλι, στις πλάτες του λαού. Σε συνθήκες άγριας οικονομικής κρίσης η άρχουσα τάξη υιοθετεί το δόγμα της ατομικής ευθύνης για την υγεία, το οποίο στην πραγματικότητα δε σημαίνει παρά το εξής: Όσοι έχουν ας σώσουν τους εαυτούς τους, όσοι δεν έχουν ας πεθάνουν.
 
Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εκπέμπουν συνεχώς κραυγές αγωνίας και πλέον ο μόνος τρόπος να στηριχτούν έχει να κάνει με τον “εθελοντισμό” νοσοκομειακού προσωπικού από άλλες πόλεις, ο οποίος μάλιστα παίζει ως πρώτη είδηση στα ΜΜΕ. Όσο συγκινητική και να είναι αυτή η κίνηση, στην πραγματικότητα φανερώνει το αδίστακτο πρόσωπο της κυβέρνησης και του Κράτους όπου έρχεται να κουμπώσει τέλεια στο αφήγημα της ατομικής ευθύνης η οποία πλεόν εφαρμόζεται και στους εργαζομένους των νοσοκομείων. Καμία κεντρική μέριμνα και οργάνωση, καμία ενίσχυση των υποδομών, μόνο μπίζνες και παζάρια με τους κλινικάρχες και καταστολή και χημικά σε αυτούς που ζητάνε τα αυτονότητα. Επειδή λοιπόν εμείς πιστεύουμε πως το Ε.Σ.Υ. δεν μπορεί να υποκατασταθεί από τους δολοφόνους με τις μπλε στολές και τα άσπρα κράνη, ούτε καν από τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα μαζικά κλεισίματα των ανθρώπων στα σπίτια τους εκτός αν πρόκειται να καταναλώσουν ή να παράγουν, συνεχίζουμε να λέμε πως κάθε μέρα που περνάει και δεν ενισχύεται με ουσιαστικά μέσα και μέτρα το σύστημα Υγείας, το έγκλημα μεγαλώνει.»
 
Ενώ η ανακοίνωση καταλήγει:
 
«Με τις παρεμβάσεις μας αυτές τις ημέρες, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους καθαριστές και τους διοικητικούς υπαλλήλους στα νοσοκομεία, όπως και στους εργαζομένους στα μάρκετ, στις ταχυμεταφορές, στις αποθήκες, στις καφετέριες, στα εργοστάσια που βρίσκονται εκτεθειμένοι και δουλεύουν εξουθενωτικά.
 
ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ!
 
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ:
 
-Λεφτά για την υγεία (προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αγορά υλικού, νέα νοσοκομεία) που θα βρεθούν από τα εξωφρενικά κονδύλια που έχουν δοθεί την ίδια περίοδο για πολεμικούς εξοπλισμούς, αστυνομία, ΜΜΕ, επιδοτήσεις σε εργολάβους και καπιταλιστές
-Να ανοίξουν ΑΜΕΣΑ το “Λοιμωδών” και το “Παναγία”
-Να γίνουν ΑΜΕΣΑ νέες ΜΕΘ
-Να επιταχθούν ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ τα ιδιωτικά νοσοκομεία και να ενταχθεί το 424 στις γενικές εφημερίες
-Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα τακτικά χειρουργεία και κλινικές για να μη πεθαίνει κόσμος από άλλα προβλήματα ή να μην αναγκάζεται να τα στάζει στους κλινικάρχες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία την ώρα που οι κλινικάρχες θησαυρίζουν

Κρούσματα στο 60% των καταστημάτων αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη καταγγέλει σωματείο εργαζομένων