in ,

Ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας και απόλυση στο μετρό Θεσσαλονίκης

Στάση εργασίας αύριο και συγκέντρωση στον σταθμό Βενιζέλου

Διογκώνονται τα εργασιακά προβλήματα του Μετρό Θεσσαλονίκης παρά περί του αντιθέτου εξαγγελίες της κυβέρνησης και τις φιέστες που έστησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στον σταθμό της Παπάφη εγκαινιάζοντας το Μετρό…μόνο για ξενάγηση.

Αύριο Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12:00 έως και τις 15:30 με συγκέντρωση στον σταθμό Βενιζέλου.

Παράλληλα το σωματείο εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι για απεργία διαρκείας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας και στον επιεικώς ανεπαρκή εξοπλισμό στα Μέσα Ατομικής Προστασίας». Παράλληλα ζητούν «γενναίες αυξήσεις μισθών» σε όλο το προσωπικό στο έργο.

Όπως τονίζουν, «από το 2016, με την είσοδο του ΑΚΤΟΡΑ, υποστήκαμε μείωση άνω του 30% στους μισθούς μας. Ο ανάδοχος του έργου ανακοινώνει μόνο κέρδη, (45 εκατομμύρια ευρώ μόνον από διαιτησίες μέχρι το 2019). Ταυτόχρονα έχει ζητήσει αναδιάρθρωση των τιμολογίων των πρώτων υλών και των καυσίμων λόγω της κρίσης, η οποία πρωτίστως μαστίζει τους εργαζόμενους».

«Παρά τις προσπάθειες του Σωματείου μας, για ειρηνική διευθέτηση της, η εταιρεία κωφεύει, οδηγώντας στην απόγνωση και την εξαθλίωση τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Οι εργαζόμενοι βάζουν πλάτη στο έργο δουλεύοντας εξειδικευμένα και κάτω από σκληρές και αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο της ζωής τους, ενώ ήδη ο μήνας δεν βγαίνει. Απαιτούν άμεση αναπροσαρμογή των αποδοχών μας. Είμαστε έτοιμοι για απεργία διαρκείας»

Δεν είναι όμως μόνο τα ζητήματα μισθών και ελλείψεων σε μέτρα ασφαλείας καθώς σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά & τις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης απολύθηκε ένας εργαζόμενος από την υπεργολαβική εταιρεία  «Ηλεκτροδυναμική», στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης

«Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι της εταιρίας μετά από απόφαση Συνέλευσης και με τη στήριξη του Συνδικάτου τους, αγωνίζονται για την αύξηση των μεροκάματών τους και την κατοχύρωση δικαιωμάτων μέσα από την υπογραφή διμερούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μάλιστα, η ανακοίνωση της απόλυσης έγινε μερικές μέρες μετά την κατάθεση της πρότασης για ΣΣΕ στην εταιρία και τη μέρα που είχε οριστεί ραντεβού με την εργοδοσία για να απαντήσει στην πρόταση των εργαζομένων!!!»

Οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν πως κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και των αγώνων τους για μια καλύτερη ζωή, θα παίρνει την απάντηση που πρέπει, μέσα από την ολόπλευρη εργατική αλληλεγγύη μας και την προσπάθεια αυτές οι εστίες αγώνα να δυναμώνουν σε περισσότερους χώρους, σε όλους τους κλάδους απαιτώντας να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση του συναδέλφου.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης έχει κηρύξει στάση εργασίας στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έκκληση φιλοξενίας για τον μεταναστευτικό πληθυσμό στη Θεσσαλονίκη

Δημόσια επιστολή για το δάσος και τον ορεινό όγκο Χορτιάτη