Έκοψαν το ρεύμα στο θέατρο Εμπρός με εντολή ΤΑΙΠΕΔ και συμβολή της ΕΛΑΣ

Έκοψαν το ρεύμα στο θέατρο Εμπρός με εντολή ΤΑΙΠΕΔ και συμβολή της ΕΛΑΣ

Με εντολή του ΤΑΙΠΕΔ, όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε σήμερα το πρωί, διακοπή ρεύματος στο θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σκηνοθέτης Τατιάνα Σκανάτοβιτς, μέλος της συνέλευσης του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου, το πρωί, συνεργείο της ΔΕΗ μαζί με αστυνομική συνοδεία, όπως τους ενημέρωσαν οι γείτονες, παραβίασαν το χώρο του θεάτρου, προκαλώντας καταστροφές και έκοψαν τη σύνδεση του ρεύματος, αφαιρώντας, μάλιστα και το ρολόι της ΔΕΗ.

Παρόλα αυτά οι άνθρωποι του θεάτρου Εμπρός είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη λειτουργία του. Γι’ αυτό, απόψε το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη παράσταση του έργου του Σάμιουελ Μπέκετ «Η Μαγνητοταινία του Κραπ» από το Θέατρο της Σητείας (οι συντελεστές της παράστασης έχουν έρθει από την Κρήτη ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό) και η συνέλευση του Εμπρός απευθύνει πρόσκληση σε «όλο τον αλληλέγγυο κόσμο και όποιον πιστεύει ότι το πολιτιστικό αγαθό δεν είναι εμπόρευμα να στηρίξει και το θέατρο και την παράσταση.

Με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Τρίτης το ΤΑΙΠΕΔ προανήγγειλε «άμεση επανασύνδεση» και «οριστική διευθέτηση του θέματος».

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει συγκεκριμένα ότι «σε απάντηση των δημοσιευμάτων σχετικά με την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει ότι το εν λόγω ακίνητο στην περιοχή του Ψυρρή, που περιήλθε στην κυριότητα το 2013, έχει πάψει να ηλεκτροδοτείται από την ΔΕΗ από τις 19/1/2011.

Στο κτήριο υπήρχε κατ΄ επανάληψη παράνομη σύνδεση της ηλεκτροδότησης, εγείροντας ζητήματα κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος και ασφάλειας. Οι ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ κατόπιν σειράς καταγγελιών από κατοίκους της περιοχής, αλλά και σύστασης από την Ελληνική Αστυνομία προς το Ταμείο, το οποίο ως ιδιοκτήτης φέρει τις ποινικές ευθύνες, έγιναν για την αποκατάσταση της νομιμότητας και στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από την ΔΕΗ η συνδρομή της για την αφαίρεση του μετρητή.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε υπήρξε προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στον ΔΕΔΔΗΕ με αίτημα για άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα του ΤΑΙΠΕΔ.

Επιπλέον, θα υπάρξει πρωτοβουλία διαλόγου για την οριστική διευθέτηση του θέματος», καταλήγει το σχετικό κείμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απάντηση, εν μέρει απολογητική, στο σχόλιο του Θ. Αχτσιόγλου

Συνέλευση της «Δικτύωσης» στη Θεσσαλονίκη