in , , ,

Ειδικά Σχολεία: «υποδέχτηκαν» τον πρωθυπουργό με το σύνθημα «όχι στα σόου και στην υποκρισία»

Με το σύνθημα: «Όχι στα σόου και στην υποκρισία», μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Αττικής και Νήσων και της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, «υποδέχτηκαν» το πρωί της Πέμπτης τον πρωθυπουργό, που επισκέφτηκε, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον Άγιο Δημήτριο.

«Πάρτε μέτρα για την πανδημία, δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε κατά την άφιξη του πρωθυπουργού, με τα πανό της ΣΕΕΑΝ και του Ενιαίου, καθώς και της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας που ανάγραφαν, «Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα» και «Τα ειδικά σχολεία στο έλεος της πανδημίας, μέτρα προστασίας για όλους τώρα», να δίνουν το στίγμα των διεκδικήσεων.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, μέλη του οποίου μοίρασαν στην διάρκεια της κινητοποίησης, «μπροστά στο 3ο κύμα της πανδημίας, οι διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών και του αγωνιστικού γονεϊκού και αναπηρικού κινήματος, είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ. Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που έναν χρόνο μετά την πανδημία, έχει αφήσει αθωράκιστο το σύστημα υγείας, χωρίς γιατρούς και προσωπικό. Αρνείται προκλητικά να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, αφήνοντας τον να κερδοσκοπεί, στο πόνο και στην αγωνία του λαού μας, ενώ χρήσιμο και έμπειρο προσωπικό και μέσα μένουν «εκτός μάχης», στο πόλεμο με τον κορονοϊό. Έχουν ακέραιη την ευθύνη για τους ασθενείς και το προσωπικό που βασανίζονται στα δημόσια νοσοκομεία, και για τους θανάτους, για τη θνητότητα που έχει αυξηθεί λόγω covid αλλά και από άλλες ασθένειες λόγω της μετατροπής του συστήματος υγείας σε σύστημα της «μιας νόσου».

Σημειώνεται ότι για την σημερινή κινητοποίηση η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (9 π.μ. – 12μ), ενώ στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων τονίζει ότι, «ενώ τα Ειδικά σχολεία έχουν αφεθεί στο έλεος την πανδημίας με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και ήδη θρηνούμε θύματα και από εκπαιδευτικούς και από γονείς και από μαθητές, η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να διενεργήσει επίσκεψη στο ΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό. Η κίνηση αυτή είναι προκλητική και σκανδαλώδης και γίνεται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Η εγκληματική αδιαφορία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση επί μακρόν για την περιφρούρηση της υγείας των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, των μαθητών και των οικογενειών τους δεν μπορεί να εξωραϊστεί μέσα από χαμόγελα και επικοινωνιακές φιέστες».

ΣΕΑΑΝ και Ενιαίος απαιτούν:

Ανοιχτά ειδικά και γενικά σχολεία. Καθώς η θέση του κάθε μαθητή και του εκπαιδευτικού είναι στο σχολείο (ειδικό και γενικό). Με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, όπως έγκαιρα έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και έχουμε επιβεβαιωθεί.

Άνοιγμα νέων δομών με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με ευθύνη του κράτους για την αναγκαία αραίωση του πληθυσμού, αλλά και για λόγους εκπαιδευτικούς και μέτρα προστασίας από την πανδημία. Γιατί όλα τα ειδικά σχολεία, έτσι κ αλλιώς και πριν την πανδημία ήταν υπεράριθμα, μέχρι και 100% πάνω από το κανονικό.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε μέσα στο κανονικό εκπαιδευτικό ωράριο να γίνονται όλες οι απαραίτητες θεραπείες των παιδιών (λογοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, εργοθεραπείες κλπ), για να μην είναι τα παιδιά και οι γονείς από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο. Πολύ πιο αναγκαίο από ποτέ τώρα εν μέσω πανδημίας.

Επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων και να διατεθούν για τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία, για να εξασφαλιστεί η αναγκαία αραίωση και κατά τη μεταφορά.

Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μαθητές, κάθε βδομάδα.

Να εμβολιαστούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής και όσοι μαθητές είναι πάνω από 18 χρονών. Γιατί έχουμε μπει στο 3ο μήνα των εμβολιασμών και ούτε αυτοί αλλά ούτε οι χρόνια πάσχοντες έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

Να προμηθευτούν και να αξιοποιηθούν τώρα όλα τα εμβόλια που είναι ασφαλή και διαθέσιμα.

Επίσης η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας απαιτεί:

Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών.

Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.

Για όσους μαθητές αναστέλλεται η διαδικασία είτε κλεισίματος του σχολείου, είτε σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις!

Πηγή: 902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρωτοβουλία για μια δημόσια υγεία που θα είναι Λαϊκό Δικαίωμα και Κοινωνικό Αγαθό

Τι Πανεπιστήμια θέλουμε τελικά;