Δημοτική αστυνομία, ΕΛ.ΑΣ και ΣΔΟΕ κατά μικροπωλητών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αντιδημαρχια Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις δράσεις της δημοτικής αστυνομίας τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το τελευταίο μήνα η δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ. ΑΣ και το ΣΔΟΕ προχωρούν σε ελέγχους και κατασχέσεις προιόντων μικροπωλητών στις οδούς Τσιμισκή και Κόρμπολα αλλά και στις περιοχές της Αριστοτέλους, της Ροτόντας και της νέας παραλίας.

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μένουν άνεργοι, άλλοι τόσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, η εικόνα ανθρώπων με καρότσια που ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια της πόλης έχει πολλαπλασιαστεί και οι άστεγοι σε πάρκα και πλατείες αυξάνονται μήνα με το μήνα, η Αντιδημαρχία “Κοινωνικής Αλληλεγγύης” αντί να φροντίζει για την  στέγαση και την σίτιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στη πόλη, επιτίθεται στους μικροπωλητές σε δρόμους και πλατείες.  Τόση “κοινωνική αλληλεγγύη” είχαμε να δούμε από τότε που το συνονόματο υπουργείο αποφάσισε την εισαγωγή κομίστρου και στα δημόσια νοσοκομεία.

Η ανακοίνωση

«Στο πλαίσιο εντατικοποίησης συντονισμένων επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παραεμπορίου, διενεργήθηκαν χθες Τετάρτη 13 Ιουλίου τριάντα (30) κατασχέσεις παράνομων προϊόντων, πέντε (5) προσαγωγές αλλοδαπών και βεβαιώθηκαν έξι (6) πρόστιμα παραβάσεων υπαίθριου εμπορίου, επί της οδού Τσιμισκή, από το ύψος της οδού Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Κομνηνών, καθώς και στην πλατεία Αριστοτέλους πάνω από την οδό Εγνατία.

Τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν άμεσα και επί τόπου με τη συνδρομή απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Επίσης, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Ιουλίου, διενεργήθηκαν οι εξής έλεγχοι:
Στην οδό Καρμπολά και στην ευρύτερη περιοχή διενεργήθηκαν συνολικά είκοσι (48) κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών και πέντε (5) προσαγωγές αλλοδαπών για την εξακρίβωση των στοιχείων τους και των αδειών παραμονής τους.

Στις οδούς Εγνατία με Γούναρη, στην περιοχή της Ροτόντας, αλλά και σε όλο το μήκος της οδού Τσιμισκή την Τρίτη, 5 Ιουλίου, διενεργήθηκαν τριανταεπτά (37) κατασχέσεις παράνομων προϊόντων, οκτώ (8) προσαγωγές και βεβαιώθηκαν πέντε (5) πρόστιμα παραβάσεων υπαίθριου εμπορίου σε βάρος παράνομων μικροπωλητών.

Στη Νέα Παραλία, τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, διενεργήθηκαν δέκα (10) κατασχέσεις παράνομων προϊόντων και τρεις προσαγωγές αλλοδαπών, ενώ συντάχθηκαν τρία (3) φύλλα ελέγχου κοινοχρήστου χώρου και επιβλήθηκαν τέσσερα (4) πρόστιμα παραβάσεων υπαίθριου εμπορίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κεντρική Μακεδονία: 38% η αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας

Βλάβη σε ιαπωνικό πυρηνικό αντιδραστήρα