in ,

Διαδηλώσεις για την άφιξη του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ διοργανώνουν συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις στη Θεσσαλονίκης. Τα καλέσματα αφορούν συγκεντρώσεις στις 18:00 στην Καμάρα και το Άγαλμα Βενιζέλου όπου οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν να εκφραστεί η οργή για την ευθύνη της κυβέρνησης για τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες,  την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τους αγνοούμενους, τα δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα, τις τεράστιες εκτάσεις που πνίγηκαν κάτω από τον βούρκο και τη λάσπη.

Στο επίκεντρο των καλεσμάτων βρίσκονται όλα τα κυβερνητικά εγκλήματα και συνολικά η καταστροφή που έχει προκληθεί στη χώρα, η απουσία σχεδιασμού και μέριμνας για τους πληγέντες-είσες, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής από κοινού με τον θεσμοποιημένο κυβερνητικό ρατσισμό.

«Μία εβδομάδα μετά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άστεγοι, άνθρωποι πεινασμένοι, άνθρωποι διψασμένοι, άνθρωποι που ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες και αδυνατούν να μετακινηθούν από και προς τον τόπο τους» αναφέρουν συλλογικότητες.

Οργανώσεις προειδοποιούν για το νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην παιδεία με την αναγγελλόμενη κατάργηση του άρθρου 16 καθώς και το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που θα καταργήσει τη δημόσια δωρεάν παιδεία και θα γενικεύσει τα δίδακτρα στις σχολές ενώ, όπως τονίζουν στα καλέσματα, στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο υπουργός Υγείας προσπαθώντας να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από το ΕΣΥ. Στην εργασία, όπως υπενθυμίζουν συλλογικότητες ο υπ. Εργασίας, Άδωνης Γεωργιάδης, έχει ανακοινώσει νέα σκληρά χτυπήματα, που ενισχύουν τον εργασιακό μεσαίωνα. «Η εξωφρενική δήλωση του για νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας, σε δύο εργοδότες, της οποίας η εφαρμογή, πέρα από ότι θα κάνει τις ζωές των εργαζομένων αβίωτες, συνιστά και κατάργηση του 8ώρου που κατακτήθηκε από το Σικάγο του 1886. Επίσης, το μέτρο του “δόκιμου εργαζόμενου”, όπου οι εργοδότες θα ξεζουμίζουν εν είδη μαθητείας τους εργαζόμενους για έξι μήνες και μετά θα τους απολύουν – χωρίς αποζημίωση. Έτσι, χτυπιούνται σημαντικά οι Συμβάσεις Αορίστου στον ιδιωτικό τομέα» αναφέρουν οι ανακοινώσεις των συλλογικοτήτων.

Οι συλλογικότητες τονίζουν ότι δεν πρέπει να συνηθίσουμε στην εμπέδωση του καθημερινού θανάτου από ένα σύστημα εξουσίας – ορισμένο στις ανισότητες και τις διακρίσεις – που εκμεταλλεύεται και δολοφονεί ό,τι δεν (μπορεί να) περιφράσσεται στον κόσμο του εμπορεύματος καλώντας σε συλλογικοποίηση των αγώνων μας -ισότητας και αλληλεγγύης- ώστε να χαράξουμε ζωές με νόημα, απέναντι στην υποτίμηση των ζωών μας, στο εδώ και στο τώρα.

Ισχυρά είναι τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο που από την Παρασκευή είναι αποκλεισμένο με κλούβες και κιγκλιδώματα να έχουν τοποθετηθεί γύρω από το συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, λόγω των προγραμματισμένων πορειών στο κέντρο της πόλης δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς:

Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.

Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.

Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.

Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.

Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.

Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.

Π. Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.

Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ανησυχία για μόλυνση του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας

Δράση καθαρισμού της παραλίας Ρεβίθι στην Βουρβουρού