Δεν συμφώνησαν για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Χωρίς πολιτική συμφωνία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Ζήτησα να έρθει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Περιλαμβάνει διατάξεις που δεν περιέχονται στην προηγούμενη νομοθεσία. Είναι υποχρέωσή μας και δημοκρατική αλλά και απέναντι στην ευρωπαϊκή Ενωση», ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μέγαρου Μαξίμου. 

Σε σχετική ερώτηση για το εάν τελικά υπήρξε συμφωνία να έλθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς απάντησε μόνο το εξής: «Να ρωτήσετε τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς».

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης δεν παρέλειψε να εκφράσει την ενόχλησή του για την δημοσιοποιηθείσα γνωμοδότηση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη.

Από την πλευρά του, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για έλλειψη συμφωνίας γύρω από το αντιρατσιστικό, για το οποίο επέμεινε και ο ίδιος ότι θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή  και να συζητηθεί και μέσα από τη συζήτηση να βελτιωθεί και να ψηφιστεί.

“Πρέπει να πειστεί η ΝΔ ότι κάνουμε μία συζήτηση που είναι βαθιά πολιτική, ιστορική και αξιακή”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Εναλλακτική λύση είναι, όπως ανέφερε ο κ.Βενιζέλος, η πρόταση νόμου που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.”Ελπίζουμε η ΝΔ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”, επισήμανε.

“Έχουμε διεθνή υποχρέωση να έχουμε μία πλήρη νομοθεσία κατά των φιλοναζιστικών συμπεριφορών και γιατί έχουμε ένα πολιτικό μόρφωμα στην Ελλάδα που είναι απροκάλυπτα ναζιστικό”, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βενιζέλος: Χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση

Εκδήλωση για το Alter Summit στην Θεσσαλονίκη