“Η ψυχολογκή φόρτιση ήταν αφόρητη, αλλά δεν μετάνιωσα” δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Π.Κουρουπλής σχετικά με την κίνησή του να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. «Όλος αυτός ο κόσμος ήθελε ένα «όχι» αξιοπρέπειας. Προσπαθώ να διαβάσω τις αντιδράσεις του κόσμου και διαπιστώνω την ανάγκη να βρεθεί κάποιος πολιτικός που θα πει όχι» πρόσθεσε ο Π. Κουρουπλής προσθέτοντας ότι «Η δική μου η στάση είναι μέσα στο πνεύμα του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ. Άρα, οι νεολαίοι έχουν εκτιμήσει την στάση μου και αυτό εισπράττω και από ανθρώπους που δεν ανήκουν μόνο στο σκληρό πυρήνα των κομμάτων»
Ο Π. Κουρουμπλής έκανε τις δηλώσεις από τον Αγιόκαμπο Λάρισας, όπου βρέθηκε προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός πολιτικός ομιλητής στον 7ο πολιτικό camp του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών, που διοργανώνει η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Λάρισας, μέχρι την Κυριακή 10 Ιουλίου.
Εκτίμησε επίσης ότι δεν θα γίνουν εκλογές το Φθινόπωρο αν και σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να τις κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου για να νομιμοποιήσει τις όποιες αποφάσεις του.