Τρεις άνθρωποι σε κρίσιμη κατάσταση μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τρεις άνθρωποι, μετά τα αιματηρά επεισόδια που ξέσπασαν την Κυριακή, στο Χονγκ Κονγκ.

Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε πολλά εμπορικά κέντρα γεμάτα με οικογένειες και παιδιά στο ανατολικό προάστιο Ταϊκού Σιονγκ χθες, ανάμεσά τους και το Citi Plaza.

Αρχικά οι διαδηλωτές εκεί σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να απωθήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας, προτού ξεσπάσουν ταραχές με την αστυνομία στις κυλιόμενες σκάλες, με κάποιους να κάνουν γκραφίτι σε ένα εστιατόριο.

Ένας άνδρας με μαχαίρι επιτέθηκε εναντίον αρκετών ανθρώπων, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε εξ αυτών, ενώ δάγκωσε και ένα μέρος του αφτιού ενός ακτιβιστή υπέρ της δημοκρατίας. Μεταξύ των τραυματιών πιστεύεται ότι είναι και ο δράστης του περιστατικού, τον οποίο διαδηλωτές χτύπησαν με ξύλα.

Το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ακόμα ένας σε σοβαρή κατάσταση, μεταξύ των 30 τραυματιών που διακομίστηκαν εκεί χθες.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό τραυματίστηκε από δακρυγόνο και υπέστη βαρύ έγκαυμα ένας φοιτητής, όπως ανακοίνωσε η φοιτητική ένωση του πανεπιστημίου Shue Yan.

Πηγή: efsyn.gr