Θέατρο: «Μάθημα Ανατομίας κλπ.»

Παράταση για δύο ακόμη Σαββατοκύριακα

Παράταση για δύο ακόμη Σαββατοκύριακα παίρνει η παράσταση «Μάθημα Ανατομίας κλπ.» της ομάδας θεάτρου «Ο επιπόλαιος Φρεντ».

Για τρίτη συνεχή χρονιά η ομάδα παρουσιάζει το ομώνυμο διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη. Η παράσταση ξεκίνησε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου  και θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 στον χώρο του «C. for Circus» Πτολεμαίων 29A (στη στοά, αριστερή είσοδος, 7ος όροφος).

«Ο επιπόλαιος Φρεντ» είναι μια νεοσύστατη ομάδα θεάτρου. Αποτελείται από δέκα ηθοποιούς και το σκηνοθέτη Σφυρή Γιωργή. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2012, συστεγάζεται και συνεργάζεται με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία και ομάδα θεάτρου «C. for Circus». Μέσα από έντονες σωματικές ασκήσεις οι ηθοποιοί της ομάδας προσπαθούν να εντείνουν τις αισθήσεις τους και να ξυπνήσουν όλα τα συναισθήματα που κρύβονται μέσα μας προσπαθώντας να ανακαλύψουν κάτι παραπάνω, ένα ελάχιστο παραπάνω από τον υπέροχο κόσμο γύρω μας. Με τις παραστάσεις τους δεν προσπαθούν να παρουσιάσουν, να αναπαραστήσουν κάτι, αλλά να το δείξουν, να το φωνάξουν, να αναρωτηθούν, να συσχετιστούν και να αναζητήσουν αυτό το κάτι παραπάνω που υπάρχει αλλά ξεφεύγει της αντίληψής μας.

Η ομάδα έκανε τη φετινή της πρεμιέρα την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με το διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη, «Μάθημα Ανατομίας κλπ.». Ένα διήγημα που μιλά για την αντίσταση όταν αυτή γίνεται μονόδρομος, όταν τα πάντα μου φωνάζουν «μη σωπαίνεις άλλο» και δεν έχω καμία άλλη επιλογή πέρα από το να σπάσω τη σιωπή μου, να φωνάξω ... «ελευθερία». Η παράσταση είναι ανοιχτή προς το κοινό και θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στον χώρο της ομάδας θεάτρου «C. for Circus», Πτολεμαίων 29Α, 7ος όροφος.

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφέας: Αντώνης Σαμαράκης

Σκηνοθεσία: Γιωργής Σφυρής

Ηθοποιοί: Λήδα-Μαρία Γρηγοριάδου, Ιωάννα Ζέρβα, Μαρία Ιωσηφίδου, Αρετή Μακρολειβαδίτη,

Άννα Μαργαριτίδου, Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου, Μάριος Παραδείσης, Αικατερίνη Ράβναλη,

Ελένη Σταυρακίδου, Ειρήνη Σφυρή, Μαριάννα Χραπανά

Φωτογραφίες: Ιωάννης Γρηγορίαδης

Επιμέλεια βίντεο: Ελένη Σταυρακίδου, Μάριος Παραδείσης

Γραφιστική επιμέλεια: Λήδα-Μαρία Γρηγοριάδου

Πληροφορίες παράστασης

Ημερομηνίες παραστάσεων: Παρασκευή 25 Οκτωβρίου – Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Μέρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Ώρα: 21:30

Χώρος: «C. for Circus», Πτολεμαίων 29Α (στη στοά, αριστερή είσοδος, 7ος όροφος)

Κρατήσεις θέσεων: 6949130179 (Vodafone CU), 6976659734 (what’s up)

Είσοδος ελεύθερη