Στον ανακριτή οι 51 συλληφθέντες της αντιφασιστικής παρέμβασης- Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια

Από τον ανακριτή περνούν σήμερα συλληφθέντες της αντιφασιστικής παρέμβασης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ και δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας. 

Να θυμίσουμε ότι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν μια σειρά κατηγοριών μεταξύ αυτών και την κακουργηματικού επιπέδου κατηγορία της «φθοράς μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας» μετά τον ξυλοδαρμό και την σύλληψή τους επειδή έσβηναν φαστιστικά συνθήματα και ναζιστικά σύμβολα στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Παραλίας. Τα φασιστικά συνθήματα υπήρχαν επί πέντε σχεδόν μέρες στην περιοχή αυτή μετά την συγκέντρωση του Η. Κασιδιάρη το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα από τον ανακριτή θα περάσουν 38 εκ των κατηγορουμένων και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή με τις απολογίες των υπολοίπων 13, οι οποίοι θα παραμένουν μέχρι τότε κρατούμενοι.

Οι πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί έχουν να κάνουν με αυτές της «απλής σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς, της παράνομης οπλοφορίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας».

Η κακουργηματικού τύπου κατηγορία συνδέεται με την αναγραφή αντιφασιστικού συνθήματος σε κολώνα πέριξ του Λευκού Πύργου, η οποία, όμως, δεν αποτελεί μνημείο. 

Καταγγελίες κάνουν λόγο για τραυματισμό διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της επίθεσης ενώ ήδη από χθες συγγενείς των συλληφθέντων κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να έχουν επαφή μαζί τους. 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιούν σήμερα, όπως και χθες, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αριστεράς καθώς και καταλήψεις της πόλης.