Το project "String Theory Ensemble" στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ

Πέμπτη 26 – Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου

Τι δουλειά έχουν τα τσάμικα δίπλα σε πολωνέζες Σοπέν; Ο Φλωρινιώτης δίπλα σε γιαπωνέζικα τραγούδια του ’30; Πώς συνυπάρχουν ο Γονίδης και το «Μεγιεμελέ» με τραγούδια των Χειμερινών Κολυμβητών; Πώς ακούγεται το «Μελισσούλα-Μελισσάκι» δίπλα σε fados της Αιμιλίας Ροντρίγκεζ; Μπορούν να σταθούν οι σονάτες Scarlatti δίπλα στο «Τάκα-Τάκα» του Τέρη Χρυσού, και το «Τασά μωρή Τασά, σαν πας στην εκκλησιά» δίπλα σε ραψωδίες Λίστ;

Στο αντι-σνόμπ αυτό μουσικό project, το String Theory Ensemble επισκέπτεται τον μουσικό Τάρταρο και ανασύρει γνωστά αποδιοπομπαία κομμάτια, καταδικασμένα από κάποιο αόρατο, βλοσυρό συμβούλιο Γερόντων. Τα περιποιείται με πολύχρωμη αρμονία, ρυθμική πλοκή, επιδέξιο παίξιμο και ηχοχρωματική ποικιλία και τα μεταφυτεύει στις χλοερές κοιλάδες των Ηλυσίων Πεδίων, όπου τα μουσικά αυτά αποπαίδια αναδεικνύουν όλα τους τα αρώματα και τις κρυφές χάρες.

O Γιώργος Πατεράκης, ο κλασικός πιανίστας - εμπνευστής του σχήματος, μαζί με τη Μαρία Πλουμή στο λαούτο, τη Σταυρούλα Παυλίκου στο τραγούδι και τον Αργύρη Μπακιρτζή των Χειμερινών Κολυμβητών στην αφήγηση και το τραγούδι, θεωρούν πως αυτό που μπορεί να εκληφθεί και ως μουσική φάρσα, είναι στην πραγματικότητα μια γενικότερη θέση απέναντι στον κόσμο που μας περιβάλλει: τον παίρνουμε ως δεδομένο και τον αντιλαμβανόμαστε ως έχει, ή έχουμε τη δύναμη να τον καθαγιάσουμε μεταστοιχειώνοντάς τον; Για τη δημιουργία του παράξενου αυτού project, το String Theory Ensemble χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει, εκτός από τον οίστρο, πολλή δεξιοτεχνία, πολλές μουσικές γνώσεις και πολλές ώρες εργασίας και προβών.

Το project φιλοξενείται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και παρουσιάζεται στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013 στις 9 το βράδυ.

Τιμές εισιτηρίων : 12 € - 8 € (μαθ. – φοιτ.)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).