Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής: Ολική επαναφορά «εκ βαθέος» παρελθόντος;

"Η διοίκηση Ζέρβα ευθύνεται πολιτικά και ηθικά για την επιχείρηση ξεπλύματος του Β. Παπαγεωργόπουλου" τονίζει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής με αφορμή την αποψινή συνέντευξη του πρώην δημάρχου στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

"Την ώρα που η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης τοποθετεί, με προφανή κομματικά κριτήρια, στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΘΕ τον ψυχίατρο, και γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Μηνά Σαμαντζίδη, άλλο ένα ανησυχητικό γεγονός έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απαράδεκτων επιλογών στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Επιλογών που δείχνουν ότι το «όραμα» της διοίκησης για αυτά μοιάζει μάλλον με εφιάλτη βγαλμένο από τις μελανές σελίδες της ιστορίας τους, οι οποίες φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να εμφανιστούν λευκές και αμόλυντες. 

Αναφερόμαστε φυσικά στην αναγγελθείσα συμμετοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, καταδικασμένου αμετάκλητα για αδικήματα που σχετίζονταν με την υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, στη σημερινή (10/4) εκπομπή της TV100 “De Profundis”, με θέμα μάλιστα το Δίκαιο και τη Δικαιοσύνη! 

Προφανώς, κάθε δημοσιογράφος διατηρεί το δικαίωμα να καλεί όποιον θέλει στις εκπομπές του -μακριά από μας οποιαδήποτε υπόνοια λογοκρισίας. Εξίσου προφανές όμως είναι ότι ταυτόχρονα κρίνεται για όλες αυτές τις επιλογές, τόσο ο ίδιος/ η ίδια, όσο και το μέσο στο οποίο εργάζεται, ενώ στην περίπτωση ενός δημοτικού μέσου η κριτική δεν μπορεί παρά να αφορά και τη διοίκηση του δήμου, που έχει και την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. 

Αποτελεί λοιπόν πρόκληση το γεγονός ότι ο Β. Παπαγεωργόπουλος, του οποίου πράξεις και παραλείψεις ζημίωσαν αποδεδειγμένα τον δήμο Θεσσαλονίκης, κλήθηκε να μιλήσει σε εκπομπή λόγου της τηλεόρασης του ίδιου δήμου, ωσάν να μη συμβαίνει τίποτα, ωσάν να είναι απλώς κάποιος βετεράνος της πολιτικής. Μάλιστα, αν κρίνουμε από το Δελτίο Τύπου και το trailer της εκπομπής, κλήθηκε να μιλήσει για θέματα δικαιοσύνης, ως «πρώην υφυπ. Αθλητισμού, πρώην βουλευτής, πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης».

Φυσικά, ο κύριος Παπαγεωργόπουλος γνωρίζει το , όχι όμως με βάση κάποια πολιτική, ακαδημαϊκή ή επαγγελματική ιδιότητα, αλλά ακριβώς επειδή οδηγήθηκε σε δίκες, καταδίκες, φυλάκιση και -πρόωρη- αποφυλάκιση λόγω των πράξεων του όντας δήμαρχος της πόλης. Προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία το γεγονός ότι προσκλήθηκε να μιλήσει εκείνος, ενώ για μια σειρά σχετικά θέματα, όπως η κατάσταση στην ελληνική δικαιοσύνη, η πρόσφατη αναθεώρηση του ποινικού κώδικα, οι συνθήκες στις ελληνικές φυλακές και η ανάγκη για αποσυμφόρησή τους, θα μπορούσε να έχει δοθεί ο λόγος σε εκπροσώπους σχετικών φορέων, συλλογικοτήτων, σε επιστήμονες ή σε οποιονδήποτε άλλον αποφυλακισθέντα του οποίου τα αδικήματα δεν αφορούν τον δήμο μας.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο το γεγονός ότι αυτή η πρόσκληση έχει ξεσηκώσει τόσες αντιδράσεις, όχι μόνο από δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμη και από άλλους προσκεκλημένους της ίδιας εκπομπής (Ν. ΠαρασκευόπουλοςΧ. Βεργούλης) που με δημόσιες δηλώσεις τους ξεκαθαρίζουν ότι δεν ήταν ενημερωμένοι ότι θα παρενέβαινε σε αυτήν και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι αν το γνώριζαν, δεν θα συμμετείχαν οι ίδιοι.

Επειδή από την άλλη δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι η συμμετοχή Παπαγεωργόπουλου σε μια εκπομπή της δημοτικής τηλεόρασης ήταν εν αγνοία της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ και, συνακόλουθα, της δημοτικής αρχής, θεωρούμε ότι η πολιτική και ηθική ευθύνη για αυτή την επιχείρηση ξεπλύματός του τους ανήκει στο ακέραιο. Πρέπει επιτέλους πολιτικό προσωπικό και πολιτικές συμπεριφορές που μόνο κακό έκαναν στην πόλη να παραμείνουν στο παρελθόν και να μπει τέλος σε αυτή ή οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια να επιστρέψουν στα πράγματα της πόλης με τη βοήθεια της σημερινής διοίκησης του δήμου, που μοιάζει να ξεπληρώνει με γενναιοδωρία πολιτικά γραμμάτια.

Τέλος, ελπίζουμε ότι η δημοτική τηλεόραση θα δείξει την ίδια ζέση στην κάλυψη των συνθηκών που επικρατούν στις ελληνικές φυλακές εν μέσω κορονοϊού, αλλά και  της ανύπαρκτης στήριξης των αποφυλακισθέντων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα".

 

Διαβάστε επίσης: Π. Αβραμόπουλος: Το επόμενο βήμα είναι η πρόσληψη του κ. Παπαγεωργόπουλου ως συμβούλου του δημάρχου

Χ. Βεργούλης: Δεν είχα ιδέα για την συνέντευξη Παπαγεωρόπουλου – Τουλάχιστον ατυχής η πρόσκληση του

Ν. Παρασκευόπουλος: Δεν αποδέχομαι τη συμμετοχή μου σε κοινό τραπέζι με τον Παπαγεωργόπουλο

Η TV100 προσκαλεί τον Β. Παπαγεωργόπουλο να μιλήσει για την Δικαιοσύνη και το Δίκαιο…

Οικολογία – Αλληλεγγύη: Προκλητικό το τηλεοπτικό «ξέπλυμα» του Παπαγεωργόπουλου

Επιστολή διαμαρτυρίας από την αντιπολίτευση για την συνέντευξη Παπαγεωργόπουλου

Λαϊκή Συσπείρωση: Πρόκληση η συνέντευξη Παπαγεωργόπουλου στην TV100

Σπ. Βούγιας: Να ματαιωθεί η προκλητική και προσβλητική για τους Θεσσαλονικείς εκπομπή της Tv100