Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας χαιρετίζει την απόφαση καταδίκης της «Χρυσής Αυγής»

Την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» από τη δικαιοσύνη χαιρετίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Σε ψήφισμά του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το Συμβούλιο επισημαίνει ότι η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης «εκφράζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και αποτελεί απόδειξη της ορθής λειτουργίας της Δικαιοσύνης και του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος».

Η καταδίκη, άλλωστε, της «Χρυσής Αυγής» χαρακτηρίζεται ως «ιστορική απόφαση η οποία δεν αποτελεί μόνο δικαίωση για τα θύματα της αλλά δικαίωση για την ίδια τη δημοκρατία». Γίνεται, παράλληλα, γνωστό ότι «το Περιφερειακό Συμβούλιο θα απευθυνθεί άμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για τις επιπτώσεις που προκύπτουν από τη δικαστική απόφαση για την περιφερειακή παράταξη «Ελληνική Αυγή» και τα εκλεγμένα μέλη της, που κατά δήλωσή τους, συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή και η συμμετοχή τους προσβάλει τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου».

Την έκδοση ψηφίσματος από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, είχαν ζητήσει με κοινή επιστολή τους οι επικεφαλής των παρατάξεων «Κοιτάμε Μπροστά», Χρ. Γιαννούλη, «Πράξεις για τη Μακεδονία», Χρ. Παπαστεργίου, και «Οικολογία – Πράσινη Λύση», Φ. Γκανούλη. Παράλληλα, τον αποκλεισμό από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις Επιτροπές του, όλων των συμβούλων που εκλέχθηκαν με το συνδυασμό «Ελληνική Αυγή» ζήτησαν οι παρατάξεις «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» και «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία».

Πηγή: makthes.gr