Παραδέχεται κλοπή δεδομένων 87 εκατ. χρηστών το facebook

«Συνολικά πιστεύουμε ότι οι προσωπικές πληροφορίες έως και 87 εκατ. χρηστών -οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στις ΗΠΑ- αποκτήθηκαν αθέμιτα από την Cambridge Analytica».

Με την παραπάνω φράση το Facebook παραδέχτηκε χθες βράδυ ότι η εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica ίσως είχε αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 87 εκατ. χρηστών και όχι 50 εκατ., όπως ήταν η αρχική εκτίμηση.

Την πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής του τεχνολογικού τομέα του Facebook, Μάικ Σρέπφερ, σε ανάρτησή του που αφορούσε τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η εταιρεία προκειμένου να περιορίσει την πρόσβαση τρίτων στα προσωπικά δεδομένων των χρηστών του Facebook.

Τον περασμένο μήνα το Facebook παραδέχτηκε ότι τα προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών κατέληξαν στα χέρια της Cambridge Analytica, εταιρείας που μεταξύ άλλων είχε εργαστεί και στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές του 2016.

Από τη Δευτέρα 9 Απριλίου το Facebook θα αρχίσει να ειδοποιεί τους χρήστες ότι τα δεδομένα τους ενδέχεται να ήταν μέρος της συγκεκριμένης «παρτίδας» διαμοιρασμών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σχεδιάζει να βάλει σύνδεσμο στην κορυφή κάθε News Feed του χρήστη του Facebook για να τους βοηθήσει να καταλάβουν ποιες τρίτες εφαρμογές έχουν τα δεδομένα τους. Αυτή η ειδοποίηση θα περιλαμβάνει επίσης εάν τα δεδομένα αυτά ήταν μέρος αυτών που αποκτήθηκαν από την Cambridge Analytica.

Θυμίζουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, θα καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου την επόμενη εβδομάδα σχετικά με τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων της εταιρείας.

Πηγή: efsyn.gr