Ωραιόκαστρο: Αθωώθηκαν τα στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στήριξαν το δικαίωμα των προσφύγων στην εκπαίδευση

Αθώους έκρινε το δικαστήριο τον Αγγελο Θεμελή, δημοτικό σύμβουλο Ωραιοκάστρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και την Κατερίνα Καρανικολάου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου που δικάστηκαν την Τετάρτη 31 Μάη, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε σε βάρος τους ένα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, επειδή «θίχτηκε» καθώς αποκάλυψαν τις απαράδεκτες πρακτικές που θέλησαν να επιβάλουν ο ίδιος και οι όμοιοί του, ενάντια στους πρόσφυγες.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώα την Κατερίνα Καρανικολάου και έπαυσε την ποινική δίωξη υφ' όρον λόγω παραγραφής για τον Αγγελο Θεμελή, κρίνοντας ταυτόχρονα ότι δεν τέλεσε συκοφαντική δυσφήμιση αλλά απλή δυσφήμιση και εξύβριση.

Στο πλευρό των διωκόμενων στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρέθηκαν δεκάδες μέλη Συλλόγων και φορέων της περιοχής που ενώνουν τη φωνή τους για να μην υπάρχει στα σχολεία χώρος για το μίσος του ρατσισμού, του φασισμού και των διακρίσεων. 

Πληροφορίες: Ριζοσπάστης

Διαβάστε επίσης: Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Ωραιοκάστρου: Απέναντί μας δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά ο πόλεμος που γεννά την προσφυγιά