Ολλανδός δημοσιογράφος καταγγέλλει ξυλοδαρμό, ληστεία και γδύσιμο προσφύγων

Ξυλοδαρμό, ληστεία και βάναυση αντιμετώπιση προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα καταγγέλλει με ανάρτησή του στο twitter o Ολλανδός δημοσιογράφος του RTL, Olaf Koens δημοσιεύοντας σοκαριστικές εικόνες που υποστηρίζει ότι προέρχονται από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ξυλοκοπήθηκαν, τους αφαιρέθηκαν τα ρούχα και όλα τα πράγματαά τους, πριν αφεθούν να επιστρέψουν γυμνοί στην Τουρκία.

«Όλοι ακούσαμε τις ιστορίες, τώρα υπάρχει και εικόνα. Αυτό κάνουν οι Έλληνες με πρόσφυγες και μετανάστες που διασχίζουν τα χερσαία σύνορα στο Pazarkule. Είναι ξυλοδαρμένοι, γδύνονται και έχουν χάσει τα χρήματα, τα χαρτιά και τα τηλέφωνά τους. Αφέθηκαν να επιστρέψουν στην Τουρκία με τα εσώρουχά τους» σημειώνει στην ανάρτησή του ο Ολλανδός δημοσιογράφος.

 

Ik hoorde de verhalen, nu is er beeld. Dit is wat de Grieken met vluchtelingen en migranten doen die de landgrens bij Pazarkule oversteken. Ze krijgen klappen, worden uitgekleed en zijn geld, papieren en telefoon kwijt. In onderbroek terug naar Turkije. pic.twitter.com/4vI4kcml9B

— Olaf Koens (@obk) March 6, 2020