Οι «2L8» σήμερα σε μια διαφορετική συναυλία στην ΕΡΤ3

Το Θεσσαλονικιώτικο γκρουπ ξεκίνησε όταν τα ροκ εφηβικά όνειρα ενός νεαρού, μετατράπηκαν σε μια ενήλικη ανησυχία για την εκάστοτε πολιτική κατάσταση, και αποτέλεσαν τη βάση για το συγκρότημα 2L8. Όλα ξεκίνησαν το 2005, όταν ο αυτοδίδακτος μουσικά Κώστας Βοζίκης έφτιαξε μόνος του ένα demo στο σπίτι και το έστειλε στη δισκογραφική εταιρεία Poeta Negra. 

Οι μουσικοί συγκεντρώθηκαν και το πρώτο άλμπουμ «Armed angels, frustrated youth, the art of self-deceit and music industry», ήταν πλέον γεγονός. Ήχος πειραματικός, μεγαλοπρεπείς ενορχηστρώσεις, πολιτικός λόγος και θεατρική παρουσία ήταν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά και στον δεύτερο δίσκο τους «He & She: Angry enough to keep loving in the dark ages». 

Με καταγωγή από τις Σέρρες και έχοντας ως μόνιμη βάση τη Θεσσαλονίκη, ο 30χρονος Κώστας Βοζίκης αποτελεί τον πυρήνα των 2L8, αλλά συνοδεύεται από 7 μουσικούς στη σκηνή. 

Το 2011 τύπωσαν το “New Battles, without honor and humanity” , το πρώτο ελληνικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε με χρηματοδότηση από το κοινό. Τελείως ανεξάρτητοι από δισκογραφικές, προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα pledge, μέσω της οποίας έλαβαν χρηματοδότηση μόνο από τους οπαδούς τους, ενώ ενώ μια παρόμοια προσπάθεια γίνεται για το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "Η Κλωστή", μια καμπάνια που τρέχει τον μήνα Σεπτέμβριο που διανύουμε. Μάθετε πως μπορείτε να βοηθήσετε στον σύνδεσμο: http://www.indiegogo.com/projects/klosti-the-thread-new-2l8-album/x/3151066