Μαζική πορεία στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο δολοφονίας του Π. Φύσσα – Προκλητική η αστυνομική παρουσία

Χιλιάδες κόσμου, μέλη συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων, διαδήλωσαν το απόγευμα της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου, επτά χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα από τα χέρια του νεοναζί στελέχους της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά.

Κατά την διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού, της αστυνομικής αυθαιρεσίας, συνθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία από την πρώτη στιγμή, με διμοιρίες ΜΑΤ να ακολουθούν την πορεία σε απόσταση «αναπνοής». Η πορεία επιχείρησε να προσεγγίσει τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης όπου βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη η απολογία 38 εκ των 51 συλληφθέντων αντιφασιστών που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όμως είχαν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο.

Σε κάθε περίπτωση, επτά χρόνια μετά την δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα από τον νεοναζί Ρουπακιά και λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης της έδρας στην δίκη της Χρυσής Αυγής η έντονη αστυνομική παρουσία σε μια πορεία που μάχεται τον ρατσισμό και τον φασισμό είναι τουλάχιστον προκλητική.

Φωτογραφίες από την πορεία: