Καταγγέλλουν επ` αόριστον καραντίνα σε ξενοδοχείο, χωρίς υγειονομικό έλεγχο επιβάτες της Aegean

Επαναπατρισμό χωρίς ενημέρωση και κυρίως χωρίς προστασία καταγγέλλουν οι επιβάτες και οι επιβάτριες της πτήσης AEGEAN A34713 από Βαρκελώνη προς Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 22 Μαρτίου. Οι επιβάτες αναφέρουν ότι αντί να μεταφερθούν για κατ`οίκον περιορισμό 14 ημερών, όπως ενημερώθηκαν από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, βρεθήκαν κλεισμένοι σε ένα ξενοδοχείο χωρίς να έχει γίνει υγειονομικό έλεγχος αλλά και χωρίς να γνωρίζουν για πόσο θα μείνουν εκεί. «Ζητάμε από το ελληνικό κράτος να τηρήσει την συμφωνία μας και να μας αφήσει άμεσα να πάμε στις οικίες μας όπου δηλώνουμε ρητά ότι θα τηρήσουμε τον 14ήμερο περιορισμό μας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι επιβάτες της πτήσης επαναπατρισμού της AEGEAN A34713 από Βαρκελώνη προς Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 22/03/2020 στις 16:00 τοπική ώρα βρισκόμαστε κλεισμένοι στο ξενοδοχείο “The Stanley Hotel” στο Μεταξουργείο σε καραντίνα (άγνωστων ημερών) αντί να βρισκόμαστε σε κατ’οίκον περιορισμό 14 ημερών, όπως ήταν η ενημέρωσή μας από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη αλλά και από το Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέχρι και λίγα λεπτά πριν την απογείωση. Με την τελευταία είχαμε επικοινωνία χθες Σάββατο 21/03/2020 όπου μας ζητήθηκαν τα στοιχεία μας και η διεύθυνση κατοικίας μας στην οποία θα έπρεπε να διαμείνουμε σε κατ οίκον εγκλεισμό για 14 ημέρες.

Μέσα στο αεροπλάνο και αφού είχαμε επιβιβαστεί όλοι, ο πιλότος μας ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, μετά την άφιξή μας στην Αθήνα θα μας μεταφέρουν σε ξενοδοχείο όπου θα πρέπει να παραμείνουμε σε καραντίνα για 14 ημέρες. Στην συνέχεια, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που είχε μας ανακοίνωσε ότι η καραντίνα θα διαρκέσει 7 ημέρες.Το αεροπλάνο αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν σχεδόν γεμάτο με αποτέλεσμα να μην τηρείται ούτε η απόσταση ασφαλείας μεταξύ των επιβατών.

Σημειώνεται ότι δεν έγινε κανένας υγειονομικός έλεγχος, θερμομέτρηση ή δείγμα για κορονοϊό, τόσο κατά την αναχώρησή μας από το El Prat οσο και κατά την άφιξή μας στο Ελ. Βενιζέλος. Αντί να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία μας ανάγκασαν με την έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης να επιβιβαστούμε σε πούλμαν προς κάποιο ξενοδοχείο. Τελικώς, με καθυστέρηση πάνω από μιάμιση ώρα και χωρίς κάποια ενημέρωση από την αστυνομία ή εκπρόσωπο του υπουργείου παρά τις επίμονες εκλήσης όλων των επιβάτών για ενημέρωηση, μας οδήγησαν στο εν λόγω ξενοδοχείο. Να σημειωθεί, ότι κατά την είσοδο μας στο πούλμαν δεν μας δόθηκε κάποιο μέτρο αυτοπροστασίας (μάσκα ή γάντια) καθώς και δεν μας επιτρεπόταν να εξέλθουμε απο το πούλμαν σε καμία περίπτωση, παρά τις διάφορες εκκλήσεις επιβατών.

Ακόμα και αυτή την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ επίσημη ενημέρωση σχετικά με το αν θα μας γίνει κάποιος έλεγχος ή σχετικά με το πόσο θα παραμείνουμε στο ξενοδοχείο.

Ζητάμε από το ελληνικό κράτος να τηρήσει την συμφωνία μας και να μας αφήσει άμεσα να πάμε στις οικίες μας όπου δηλώνουμε ρητά ότι θα τηρήσουμε τον 14ήμερο περιορισμό μας.

Επιβάτες/τριες της πτήσης επαναπατρισμού της AEGEAN A34713»