Κακουργηματική δίωξη στους 51 συλληφθέντες της αντιφασιστικής παρέμβασης στη Νέα Παραλία

Κακουργηματικού επιπέδου κατηγορία και συγκεκριμένα αυτή της «φθοράς μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τελεσθείσα από κοινού» απαγγέλθηκε στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες της χθεσινής αντιφασιστικής παρέμβασης στη Νέα Παραλία που παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.

Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα χθες το βράδυ σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες που έσβηναν φασιστικά συνθήματα που άφησε πίσω της η φασιστική συγκέντρωση του Η. Κασιδιάρη την ημέρα της ΔΕΘ. Να σημειωθεί ότι από τη χθεσινή επίθεση δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σήμερα, όπως καταγγέλθηκε, όλοι οι συλληφθέντες παρέμεναν συνωστισμένοι επί ώρες στο πάρκιγνκ του Δικαστικού Μεγάρου χωρίς να τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε νερό.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες που τους αποδόθηκαν είναι πλημελληματικού τύπου: διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά, παράνομη οπλοφορία (αφορά έναν σουγιά και μια μεταλλική ράβδο που κατασχέθηκαν) και απείθεια.

Τριανταπέντε άτομα πήραν διορία να απολογηθούν στον ανακριτή αύριο Παρασκευή ενώ 16 το Σάββατο και μέχρι τότε θα παραμένουν υπό κράτηση

Από το πρωί δεκάδες αλληλέγγυοι-ες συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για να στηρίξουν τόσο 51 συλληφθέντες της χθεσινής αντιφασιστικής πορείας στην Παραλία της Θεσσαλονίκης, τους συλληφθέντες της κατάληψης Libertatia και τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ.