...και ο Μπουτάρης συμμορφώνεται

H Λετίσια σκανδαλίζει

Δυσαρέσκεια εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για το γεγονός ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή ύστερα από παρέμβαση της κυβέρνησης της Τουρκίας, όπως ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε, να σταματήσει να προβάλλεται καλλιτεχνικό βίντεο στο Αλατζά Ιμαρέτ, στο πλαίσιο της έκθεσης Μπιενάλε.

 «Δεν μας αρέσουν οι παρεμβάσεις και οι υποδείξεις», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, επισήμανε ότι το υπουργείο δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει τι είναι το συγκεκριμένο βίντεο.

Όπως είπε η κ. Χρυσίδου το βίντεο το έχει δημιουργήσει η Γαλλίδα καλλιτέχνης, Ange Leccia, έχει τίτλο «Νύμφη» (Nymphea), δείχνει μια λουομένη και δεν είναι άσεμνο. Μέχρι προχθές προβάλλονταν στο Αλατζά Ιμαρέτ.

Η κοπέλα που παίζει στο βίντεο είναι η Λετίσια Κάστα, διάσημο μοντέλο και ηθοποιός της Γαλλίας.

Η προβολή του ενόχλησε Τούρκους επισκέπτες, επειδή το Αλατζά Ιμαρέτ παραχωρείται σε μεγάλες γιορτές των Μουσουλμάνων, για την προσευχή τους, και διαμαρτυρήθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση η οποία με τη σειρά της έθεσε το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσαν ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος πολιτισμού, μετά την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών το επίμαχο βίντεο προβάλλεται πλέον στη Μονή Λαζαριστών.