Εξανάγκασαν οδηγό λεωφορείου να τους μεταφέρει απευθείας στο γήπεδο

Ένα ακόμη περιστατικό οπαδικής βίας σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη γραμμή 10 του ΟΑΣΘ. Οπαδοί του ΑΡΗ ακινητοποίησαν με μηχανές το λεωφορείο που βρισκόταν στο τερματικό σταθμό στη Χαριλάου και με απειλές απαίτησαν από τον οδηγό να επιβιβάσει δεκάδες άτομα για να τα μεταφέρει απευθείας στο Παλαί Ντε Σπορ όπου διεξήχθη ο αγώνας μπάσκετ ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σταθμάρχης ειδοποίησε την αστυνομία, κατόπιν έφτασαν τέσσερις άνδρες της ασφάλειας οι οποίοι δε προσπάθησαν να εμποδίσουν την λεωφορειοπειρατεία και να δώσουν συνέχεια στο γεγονός. Οι επιβάτες έφυγαν πανικοβλημένοι από το λεωφορείο και υπό τις απειλές των οπαδών και χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια από πλευράς της αστυνομίας ο οδηγός κατηύθυνε το λεωφορείο με τη σήμανση «993 υπηρεσιακό» και συνοδεία μηχανών με οπαδούς στο Παλαί Ντε Σπόρ.

Δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό οπαδικής βίας στην πόλη μας και θεωρείται πλέον σύνηθες οπαδοί να τραμπουκίζουν οδηγούς, να βανδαλίζουν τα λεωφορεία και να απειλούν επιβάτες στη διαδρομή. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, όμως, είναι η ανοχή που επιδεικνύει η αστυνομία σε τέτοιου τύπου γεγονότα. Αν επρόκειτο για μία διαμαρτυρία, μία πορεία ή ακόμη ακόμη διαπληκτισμούς μεταξύ προσφύγων και μεταναστών θα χρησιμοποιούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη κατασταλτικά μέσα. Σε περιπτώσεις όπως τη χθεσινή δεν σκέφθηκαν καν να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τα όσα συνέβησαν.

Εντυπωσιακή είναι και η στάση των τοπικών ΜΜΕ που κάνουν σα να μη συνέβη και τίποτα ή σαν οι οπαδοί που προχωρούν σε βίαιες ενέργειες να τυγχάνουν κάποιας ιδιαίτερης ασυλίας. Αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση εκ μέρους του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ και της διοίκησης του Οργανισμού για το θέμα αυτό.  

Σταυρούλα Πουλημένη