Ένα χρόνο κλειδωμένη για μια σύνταξη

Απίστευτης αγριότητας ιστορία στην Τούμπα

Επί ένα χρόνο έμεινε κλειδωμένη 62χρονη τυφλή γυναίκα σε διαμέρισμα στην Τούμπα από συγγενείς της, οι οποίοι την κρατούσαν προκειμένου να εκμεταλλεύονται τη σύνταξη αναπηρίας και τα προνοιακά επιδόματά της.

Η 62χρονη γυναίκα βρέθηκε υποσιτισμένη, σε άθλια σωματική και ψυχολογική κατάσταση από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η οποία έκανε έφοδο στο σπίτι μετά από καταγγελία που έγινε από φίλους της.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές η 62χρονη βρισκόταν από τον Οκτώβριο του 2012 στο σπίτι της 64χρονης αδερφής της, η οποία σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν δεν της επέτρεπε να βγει από το διαμέρισμα, ενώ της κρατούσε την ταυτότητα και το βιβλιάριο καταθέσεων, καθώς και το κινητό τηλέφωνο. Από τις αστυνομικές αρχές διαπιστώθηκε πως όλο αυτό το διάστημα στο σπίτι της τυφλής γυναίκας έμενε η 35χρονη ανιψιά της, ενώ εξετάζεται το γεγονός να της παρακρατούσαν και ένα επίδομα που λάμβανε από την Πρόνοια.

Ωστόσο, το χειρότερο από όσα καταγγέλθηκαν ήταν πως έτρωγε μία φορά κάθε τρεις μέρες, με συνέπεια η ηλικιωμένη γυναίκα να χάσει πάρα πολλά κιλά. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η 62χρονη άρχισε να αντιδράει και να ζητάει να βγει από το διαμέρισμα, ενώ άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια γεγονός που φόβησε την αδερφή της. Τελικά, το διάστημα εκείνο η 62χρονη μεταφέρθηκε από την αδερφή της στο δικό της διαμέρισμα, ωστόσο και τότε της απαγορεύτηκε να βγει από αυτό και να έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν τις τελευταίες μέρες η 62χρονη τυφλή γυναίκα κατάφερε να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο, κινητοποιώντας αρχικά μία φίλη της η οποία ενημέρωσε στη συνεχεία έναν κοινωνικό λειτουργό του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών. Ο τελευταίος κατήγγειλε τα όσα πληροφορήθηκε στην αστυνομία, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία και ήδη έχει κατατεθεί αίτημα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών να φιλοξενηθεί σε κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.