Εκκένωση καταλήψεων που διαβιούσαν πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας

Σε εκκένωση δύο καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας στις οποίες διαβιούσαν πρόσφυγες και μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, προχώρησαν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διέμεναν στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη, από το 2016, στη συμβολή των οδών Σουρμελή - Αχαρνών και Μάγερ μεταφέρονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Η εκκένωση έγινε με εισαγγελική εντολή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην πρώτη κατάληψη διέμεναν περισσότεροι από 130 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά.

Παράλληλα το ΑΠΕ ΜΠΕ σημειώνει ότι οι αλλοδαποί που διέμεναν στο κτίριο της Αχαρνών, μετά την ταυτοποίησή τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, πρόκειται να οδηγηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Αμέσως μετά την εκκένωση του κτιρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε και σε δεύτερη εκκένωση.

Το δεύτερο κτίριο είναι ένα πενταώροφο που ανήκει σε ιδιώτη, επί της οδού Αχαρνών 22, κοντά στο πρώτο, όπου επίσης διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες. Και από εκεί απομακρύνθηκαν από την αστυνομία πάνω από 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, που μεταφέρονται μαζί με τους άλλους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Μετά την ταυτοποίηση, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αλλοδαποί θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης του κτιρίου συνεργεία του δήμου Αθηναίων θα προχωρήσουν στον καθαρισμό τους και θα τα ασφαλίσουν.

Πληροφορίες: ΑΠΕ ΜΠΕ

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ