Έφεση στην υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων προανήγγειλε ο Κ. Παπαδάκης

Έφεση για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά των Αιγυπτίων προκειμένου να επιβληθούν υψηλότερες ποινές προανήγγειλε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Κώστας Παπαδάκης.

Μιλώντας στο Open σημείωσε μεταξύ άλλων:«Όσον αφορά στο διευθυντήριο οι ποινές βρίσκονται κοντά στο ανώτατο όριο των ποινών του Π.Κ. Ωστόσο για τους άλλους κατηγορουμένους επιβλήθηκαν υπερβολικά χαμηλές ποινές αναντίστοιχες για τις πράξεις που καταδικάστηκαν.

«Υπάρχει ο κίνδυνος μετά από μια πολύχρονη πολυπρόσωπη δίκη δεκάδες κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής πλην του διευθυντηρίου, οι συνεργοί της δολοφονίας του Π. Φύσσα και οι παραλίγο δολοφόνοι του Αιγύπτιου ψαρά, να αφεθούν ελεύθεροι και να αφεθούν στην ατιμωρησία» πρόσθεσε. 

«Το αδίκημα είναι πριν την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα, έτσι εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού που είναι ευνοϊκότερες. Ετσι μιλάμε για το 1/3 της ποινής συν την προφυλάκιση μιλάμε πλέον για 34 μήνες στο διευθυντήριο» ανέφερε 

«Τελικά η φυλακή για ποιον είναι; Για την καθαρίστρια; Που έκανε ένα πλαστό απολυτήριο για να πιάσεις δουλειά;» διερωτήθηκε προαναγγέλοντας ότι θα απευθυνθεί στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών να ασκήσει έφεση για την υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων κατέληξε.