Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: "Παγίδα" οι δηλώσεις της Eldorado περι αναστολής της εξόρυξης

Κάλεσμα σε συνάντηση, με θέμα τα Χρυσωρυχεία, προς όλους τους πολίτες της Θράκης απευθύνει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Λαμπάκης υποστηρίζει πως "κατά πάσα πιθανότητα οι δηλώσεις της εταιρίας ELDORADO GOLD περί αναστολής της εξόρυξης χρυσού μέχρι το 2016 αποτελούν μια τεράστια παγίδα".

"Η παγίδα στοχεύει στον εφησυχασμό μας και στον αιφνιδιασμό μας, τον Αύγουστο ιδιαίτερα, στην προώθηση της διαδικασίας αδειοδότησης" υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο σε αυτό το συμπέρασμα συνηγορούν οι κινήσεις της εταιρείας.Ενδεικτικά αναφέρει την πρόσκληση σε γεύμα από το Ελληνοκαναδικό Επιμελητήριο στην Αθήνα διαφόρων θεσμικών της Θράκης, όπου υποστηρίζει ότι "απεδείχθη ότι στόχος τους ήταν να περάσουν μηνύματα σε αυτούς υπέρ των Χρυσωρυχείων, πλην όμως εισέπραξαν απ' όλους τους θεσμικούς την απόλυτη άρνηση, ζητώντας (οι θεσμικοί μας) από τους Καναδούς άλλες συνεργασίες σε άλλους εμπορικούς και βιομηχανικούς τομείς". Επιπλέον κάνει αναφορά στο πακέτο των διαφημίσεων της εξόρυξης χρυσού γενικότερα στην Β. Ελλάδα από την Καναδική εταιρία.

"Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και οι πολυεθνικές πανίσχυρες οφείλουμε ξάγρυπνα να φυλάμε τον τόπο μας και να προσέχουμε τις κερκόπορτες" προσθέτει.

Στην συνάντηση που έχει στόχο τον συντονισμό των ενεργειών, έχει προσκληθεί η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης - Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων και όλοι οι πολίτες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 και στις 19:30