Αστυνομικοί ήθελαν να συλλάβουν γιατρό γιατί ζήτησε να μην οπλοφορούν εντός κλινικής

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο φαίνεται ότι έγινε σε βάρος της ψυχιάτρου και προέδρου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της εφημερίας του «Θριασίου» νοσοκομείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ που επικαλείται καταγγελίες μελών της, το Σάββατο η γιατρός Αφροδίτη Ρέντζιου φέρεται να ζήτησε από τους αστυνομικούς φρουρούς κρατούμενου ασθενούς, να μην οπλοφορούν μέσα στην κλινική δεδομένου ότι νοσηλεύονταν άλλοι 30 ψυχικά πάσχοντες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια εξήγησε πως το αίτημά της εδράζεται τόσο στην ιατρική δεοντολογία όσο και στη πρόσφατη τραγική εμπειρία, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, όταν άνδρας άρπαξε το όπλο φρουρού και αυτοκτόνησε.

Όμως, παρά τις εκκλήσεις της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, ο ένας αστυνομικός όχι μόνο δεν εισάκουσε την παράκλησή της αλλά αντίθετα ζήτησε τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών προκειμένου να συλλάβουν την εφημερεύουσα ιατρό με αποτέλεσμα να φτάσουν πέντε άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Μετά από παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου το επεισόδιο έληξε και οι αστυνομικοί τελικά αποχώρησαν.

Σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αναφέρει, ότι "σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα χθες (Σάββατο 17 Αυγούστου 2019), στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου, μεταξύ ιατρού ψυχιάτρου και αστυνομικών, ανακοινώνεται ότι δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να εξεταστούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού".

Πληροφορίες: efsyn.gr