Απομακρύνεται ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων μετά τις αντιδράσεις για τα ρατσιστικά σχόλια

Απομακρύνεται ο καθηγητής Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων Μαλακάσας με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και μετά τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Καλέμης σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter με χυδαίους και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς τον μπασκετμπολίστα, Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Στο βιογραφικό του ο Κωνσταντίνος Καλέμης δηλώνει ότι είναι καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης ενώ στο προφίλ του Linkedin εμφανίζεται ως σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από αίτημα του Νίκου Φίλη στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδεyση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων να απομακρυνθεί ο καθηγητής. O N. Φίλης ζήτησε να καταδικάσουν τα κόμματα τους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του αθλητή. Η Νίκης Κεραμέως καταδίκασε «απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες  συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Το Υπουργείο ανέφερε ακόμη ότι ο Κ. Καλέμης βρισκόταν στη συγκεκριμένη θέση «από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο Κ. Καλέμης διέγραψε τον λογαριασμό του στο twitter.