in

«Χτυπάνε μία απαντάμε όλες» – Διαδήλωση με τη Γεωργία Μπίκα ενάντια στη συγκάλυψη των βιασμών

Photo Credit: Χρήστος Αβραμίδης

Mε τη συμμετοχή της Γεωργίας Μπίκα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση στην Καμάρα που διοργάνωσαν φεμινιστικές συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις ενάντια στη συγκάλυψη των βιασμών. Η Γεωργία Μπίκα ευχαρίστησε όσους-ες ήρθαν στη σημερινή διαδήλωση για τη στήριξή τους τονίζοντας ότι σημασία έχει να συνεχιστούν τέτοιες κινήσεις προκειμένου ακουστεί η φωνή τους και η υπόθεση να οδηγηθεί σε δίκη.

«Ήθελα να έρθω στη σημερινή διαδήλωση για να γνωρίσω όλους αυτούς που μου συμπαραστέκονται, να τους ευχαριστήσω όλους γιατί από αυτόν τον κόσμο παίρνω δύναμη» είπε μιλώντας στον δημοσιογράφο Χρ. Αβραμίδη τονίζοντας πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να μπει στο αρχείο η υπόθεση του καταγγελλόμενου από την ίδια βιασμού της ενώ παράλληλα προτίθεται να κινήσει τις νομικές διαδικασίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ακούστηκαν συνθήματα κατά του Δημήτρη Λιγνάδη λόγω της σημερινής απόφασης του Δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος παρά την ενοχή του για τις περιπτώσεις δύο βιασμών.

Photo Credit: Χρήστος Αβραμίδης

«Από την καταγγελία του βιασμού μέχρι σήμερα και την θέση αυτής στο αρχείο από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο έκρινε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις, η εξουσία με όλες τις μορφές της – κεφάλαιο, αστική δικαιοσύνη, αστυνομία, ΜΜΕ και κράτος- δεν σταμάτησε να επιδίδεται σε μια ακραία και χωρίς προσχήματα εκστρατεία συγκάλυψης “των παιδιών της”. Αρχικά όλα τα εγχώρια ΜΜΕ προσπαθούν να θάψουν το ζήτημα τηρώντας σιγή ιχθύος, ενώ σιγά – σιγά μέσα από συνεχή λασπολογία βασιζόμενη στην κουλτούρα του βιασμού, που όχι μόνο καλά κρατεί, αλλά ανθίζει κιόλας στην ελληνική κοινωνία, φτάσαμε στην ρίψη κατηγοριών στην ίδια την επιζώσα με την Εισαγγελέα και το Συμβούλιο να υιοθετούν την άποψη, πως μια γυναίκα είναι πιθανό να φαντάζεται τον βιασμό της, προς απόδειξη του ότι ο Μεσαίωνας ίσως να μην είναι τελικά και τόσο μακριά» σημειώνουν συλλογικότητες στο κάλεσμά τους τονίζοντας πως  «μόνο μας όπλο απέναντι στην πατριαρχία και τα τραύματα που μας δημιουργεί, είναι η συλλογικοποίηση των αναγκών, των φόβων και των ανασφαλειών μας».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυ@ δίπλα σε όλες τις αδερφές μας που έχουν υποστεί έμφυλη βία και αγωνιζόμαστε μαζί μέχρι να δικαιωθούν. Ενάντια σε όσους θεωρούν πως οι πράξεις τους μπορούν να μείνουν ατιμώρητες λόγω της κοινωνικής και ταξικής τους θέσης. Βιαστές, μπάτσοι, δικαστές θα μας βρείτε απέναντί σας. Με τις Γεωργίες όλου του κόσμου. Απαιτούμε η υπόθεση να πάει σε δίκη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δεκαήμερο αγώνα και ελευθερίας στις Σκουριές

Κινητοποιήσεις φοιτητών και καθηγητών στη Θεσσαλονίκη ενάντια στον νόμο Κεραμέως