in , , ,

Αυτοκινητοπορεία και διαδικτυακή σύσκεψη για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Θέρμης

Μέλη του αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσ/κης, της Ομάδας Γυναικών Θέρμης, του Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, του ΣΕΤΗΠ (Πληροφορική), Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων, και Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης μετά το κοινό τους κάλεσμα για ενίσχυση του Κ.Υ Θέρμης και διεκδίκηση άμεσων μέτρων στους χώρους δουλειάς, πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία το Σάββατο 20 Μαρτίου.

Τα συνθήματα «Ως εδώ, σπάμε τον φόβο στη πράξη. Παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας», «Κατω από την μάσκα έχουμε φωνή. Τη δυναμωνουμε για ουσιαστική προστασία της υγείας και των διακιώματων μας», ακούστηκαν στη Θέρμη και στα χωριά των Βασιλικών.

Διαδικτυακή συνάντηση την Κυριακή 21 Μάρτη

Τα σωματεία και οι φορείς συνεχίζουν αύριο με διαδικτυακή συνάντηση μαζί με την ΕΝΙΘ, στις 7 το απόγευμα μέσω zoom καλώντας όλους τους φορείς της περιοχής, ώστε να οργανώσουν τις επόμενες δράσεις τους.

Στο κάλεσμα τους τονίζουν μεταξύ άλλων πως το αίτημα για άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και ειδικότερα  στη περιοχή τους το Κέντρο Υγείας της Θέρμης  είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων στο κείμενο υπογραφών που συγκεντρώνουν η ΕΝΙΘ, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσ/κης, η   Ομάδα Γυναικών Θέρμης της ΟΓΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το ΣΕΤΗΠ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων και ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ, «η ΠΦΥ βρίσκεται μόνιμα στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων επειδή θεωρούν την προληπτική αντιμετώπιση της ασθένειας, δηλαδή πριν αυτή εμφανιστεί, σπατάλη δίχως αντίκρισμα. Στη φάση της πανδημίας, τα ΚΥ θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αυτές οι δομές θα μπορούσαν να είχαν αναλάβει τα μαζικά τεστ που θα έπρεπε να γίνουν κατά περιοχές και κατά μεγάλους χώρους δουλειάς. Αν ήταν στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό θα μπορούσαν να αναλάβουν αποφασιστικότερα τη διάγνωση περιστατικών συμβάλλοντας σημαντικά στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Τίποτα από αυτά δεν έγινε επειδή η κυβέρνηση, τιμώντας το έργο που παρέλαβε, αντί να προσλάβει προσωπικό στα ΚΥ, το μετέφερε για να μπαλώσει τρύπες στα νοσοκομεία.

Καθώς εισερχόμαστε στο 3ο κύμα της πανδημίας, είναι άμεση ανάγκη της ενίσχυσης των ΚΥ ώστε και να συνεχιστεί ο εμβολιασμός αλλά και να μην μετατραπούν πάλι τα νοσοκομεία σε δομές μιας νόσου».

Και απαιτούν:

  • Να καλυφθούν άμεσα τα σημαντικά κενά σε γιατρούς με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και οι επείγουσες ανάγκες λόγω πανδημίας. Να αναπληρωθούν οι  4 θέσεις γιατρών που συνταξιοδοτήθηκαν τον τελευταίο χρόνο και  οι χρόνιες ελλείψεις ειδικοτήτων ορθοπεδικού, χειρούργου, ΩΡΛ, καρδιολόγου, οφθαλμίατρου και ψυχίατρου αλλά και ακτινολόγου που σήμερα δεν καλύπτονται ούτε από  επισκέπτες ιατρούς.  Να αντιμετωπιστούν επιτέλους οι χρόνιες ελλείψεις σε εξοπλισμό.
  • Επάρκεια στα αναλώσιμα και τα μέσα προστασίας.
  • Να καλυφθούν με προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτριών-νοσηλευτών τα κενά που υπάρχουν σήμερα. Άμεσα να γίνουν τουλάχιστο 6 προσλήψεις.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις καθαριστριών για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό κενό που υπάρχει αφού η καθαριότητα να γίνεται σε μια σε μόνο  βάρδια και από ένα μόνο άτομο και όχι τα Σαββατοκύριακα.
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού φύλαξης ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη του κέντρου σε 24ωρη βάση.
  • Να μονιμοποιηθεί όλο το προσωπικό που σήμερα εργάζεται με συμβάσεις.
  • Να εξασφαλιστούν όροι για να δουλεύει το προσωπικό με ανθρώπινα ωράρια, να διασφαλίζονται ρεπό, άδειες και ανθρώπινο πρόγραμμα εφημεριών.
  • Να εξεταστεί η δυνατότητα οι εμβολιασμοί να γίνονται σε άλλο κατάλληλο χώρο εκτός του κέντρου Υγείας με όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.
  • Να ενισχυθεί η κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ. Θέρμης   σε   επείγουσα  διακομιδή  με ενίσχυση με ασθενοφόρα πλήρως στελεχωμένα και να ενταχθεί το υπάρχον προσωπικό του πληρώματος στο καθεστώς των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.
  • Πλήρης ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό και μέσα του Κέντρου Υγείας Θέρμης ώστε:

– Να μπορεί να πραγματοποιεί με σταθερό μόνιμο πρόγραμμα   διαγνωστικά τέστ (rapid και PCR) για όσο διαρκεί η πανδημία. Τόσο στον χώρο του Κέντρου όσο και σε άλλους υπαίθριους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.  Για να καλύπτεται επαρκώς και χωρίς ταλαιπωρία όλος ο πληθυσμός και να μην ταλαιπωρείται το   προσωπικό  στο ανεπαρκέστατο kibo όπου εκτελούνται σήμερα τα τεστ.

-Αντίστοιχο πρόγραμμα διαγνωστικών τέστ  σε εβδομαδιαία βάση να υλοποιείται από το Κέντρο Υγείας στους μεγάλους χώρους δουλειάς της περιοχής μας (Εργοστάσια, Σουπερ Μάρκετ και Εμπορικά Κέντρα, κλπ)

 

Πηγή: 902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κατήγγειλαν κακοποίηση ζώου και η αστυνομία τους επέβαλλε πρόστιμα

Αποκαλυπτικό βίντεο αστυνομικής βίας: Τους χειροκροτάει ο κόσμος στις γειτονιές κύριε Χρυσοχοΐδη;